fbpx

Waarom honden gedragstherapie

Voordat we ingaan op de redenen voor het zoeken naar gedragstherapie voor honden, is het belangrijk om de mogelijke gedragsproblemen te begrijpen. Honden kunnen verschillende gedragsproblemen vertonen, zoals uitvallen, agressie, overmatig blaffen, vernielzucht, onzindelijkheid, angst tot bijten. Deze gedragsproblemen kunnen ernstige gevolgen hebben voor de hond en baas.

NVGH Gedragstherapeut
SPPD Brancheorganisatie Hondenprofessionals
Martin Gaus Academie Opleidingen voor hondenprofessionals
Edupet Opleidingen voor hondenprofessionals
Prins Petfoods Hondenvoeding

Waarom honden gedragstherapie in het kort

Als hondeneigenaar kies je niet zomaar voor honden gedragstherapie. Maar juist omdat je het gedrag van je hond als probleem ervaart en dat graag wil veranderen. Je hebt daarom vaak al van alles geprobeerd maar zonder resultaat! Als je probleemgedrag ervaart, kan dit het plezier voor hond en eigenaar behoorlijk in de weg staan. Dit is dan ook dé reden waarom je voor honden gedragstherapie kiest. Jij wil immers goed geholpen worden. De gedragsproblemen die je in het dagelijks leven ervaart stoppen namelijk niet vanzelf!

Waarom de oplossing voor probleemgedrag van je hond begint met een NVGH Gedragstherapeut? Omdat...

Je professionele begeleiding wil bij jouw specifieke hulpvraag.

Je het gedrag van hond wil begeleiden in zijn eigen vertrouwde omgeving.

Je op zoek ben naar een praktijkgerichte oplossing voor probleemgedrag.

Je al van alles geprobeerd hebt, maar helaas zonder het gewenste resultaat.

Een-op-een begeleiding voor hond en baas heel effectief is.

Je verzekerd wil zijn van de juiste begeleiding voor hond en baas.

Je geniet bij honden gedragstherapie van ...

Een complete aanpak van gedragsproblemen en in jouw omgeving.

Gerichte één-op-één begeleiding met oog voor hond en baas.

Persoonlijke aandacht van een Gediplomeerd NVGH Gedragstherapeut.

Het leren begrijpen van het gedrag dat jouw hond laat zien.

Professionele begeleiding met oog voor dier-en-welzijn, baas en gezin.

Begeleiding die is afgestemd op jouw hulpvraag en mogelijkheden.

Waarom ervaar ik probleemgedrag bij mijn hond?

Het is goed te begrijpen dat een hond probleemgedrag niet zomaar laat zien. Er is meestal een goede reden voor die te maken kan hebben met een traumatische gebeurtenis, angst, natuurlijk gedrag, omdat het iets oplevert of omdat een hond simpelweg pijn ervaart. Maar dat je jouw hond niet goed begrijpt kan ook van invloed zijn. Bovendien hoeft het gedrag dat een hond laat zien niet door iedereen als probleem te worden ervaren. Wat voor de een probleemgedrag is hoeft dit voor een ander niet te zijn.

Er is dan ook geen kant-en-klare oplossing voor de (complexe) honden gedragsproblemen. Het is daarom heel belangrijk dat je maatwerk begeleiding kiest, waarbij er goed gekeken zal worden naar alle factoren! Zodat je inzicht krijgt en heel gericht aan de slag kan met het probleemgedrag en de onderliggende factoren.

Als Kynologisch gedragstherapeut help ik dagelijks bij het oplossen van allerhande gedragsproblemen. Aan de hand van het consult, behandelplan en gedragsbegeleding geef ik mensen weer grip en plezier terug. Dit doe ik op een voor hond en eigenaar leerzame manier en volgens de laatste wetenschappelijke inzichten.

Inbegrepen bij Honden Gedragstherapie

Het uitgebreide gedragsconsult bij jouw aan huis.

Een compleet digitaal behandelplan van het gedragsconsult.

Het behandelplan omvat het gedragsanalyse Diagnose en advies

Opvolg afspraak: 2e afspraak (inbegrepen) Na 1-2 weken (60 minuten)

Heb je jouw hond verzekerd?

Als Kynologisch Gedragstherapeut heb ik de 4-jarige opleiding tot Gedragstherapeut aan de Martin Gaus Academie afgerond. Een door de (NVGH) Nederlandse Vereniging van Honden Gedragstherapeuten erkende opleiding. Door mijn accreditatie kom je mogelijk in aanmerking voor (gedeeltelijke) vergoeding van de kosten voor gedragstherapie en de begeleiding.

Stappenplan Gedragstherapie voor honden

Er is geen kant-en-klare oplossing voor de (complexe) honden gedragsproblemen. Maar juist belangrijk dat je de juiste maatwerk begeleiding krijgt die ik je kan bieden. Het vergt veel tijd, training en inzet van jou als baas om het gedrag van je hond te veranderen of te voorkomen. Gelukkig is de investering in gedragstherapie voor honden meer dan de moeite waard en zorgt het voor meer rust, geluk en plezier voor hond en baas.

Stap 1 : Gedragstherapie consult

Gedragsconsult

Het honden gedragsconsult is altijd bij jullie thuis (de plek waar de gedragsproblemen zich voordoen). Ik stel tijdens het gedragsconsult vragen en doe een uitgebreide observatie.

Stap 2 : Digitaal behandelplan

Digitaal behandelplan

Enkele dagen na het gedragsconsult ontvang je het behandeplan. In dit plan lees je alles dat tijdens het consult besproken is en mijn advies voor vervolgafspraken en training.

Stap 3 : Opvolg afspraak

Het Dierenwelzijn Keurmerk van Edupet

Opvolg afspraak

Kort na het consult (1-2 weken) is er een opvolg afspraak. Er is tijdens deze afspraak ruimte om het behandelplan te bespreken en de gedragsbegeleiding die jij écht nodig hebt te starten.

Stap 4 : Gedragsbegeleiding

KynoFlex Hondenschool Utrecht Hondentraining

Gedragsbegeleiding

Afhankelijk van het gedrag dat je hond laat zien volgt uitgebreide gedragsbegeleiding, training en ondersteuning dat bij de gedragsproblemen van je hond past.

Klant beoordelingen over KynoFlex Hondenschool Utrecht

Aandacht en zorg voor hond & baas!

Dustin van Gorkom

Het trainen met Mariska is mega fijn. We krijgen veel tips om aandachtsoefeningen te trainen met onze Aussie Diesel van 4.5 maand. Vooruitgang is snel te zien. Erg prettig (ook als je weinig problemen zoals ons) om vooral toekomstige ... lees meer

Isabelle van der Meer

Mariska heeft ons ontzettend goed geholpen met onze Goos. Binnen 1 dag merken we al resultaat na het opvolgen van enkele zeer eenvoudige tips van Mariska. Ze is een ontzettend lieve vrouw met een echt dierenhart. Ze vroeg goed d... lees meer

Miranda (Lotus Cura)

Mariska is een zeer ervaren en kundige hondentrainer. Ze geeft individuele trainingen aan huis en op locatie. Het voordeel hiervan is dat je heel specifiek met je probleem aan de slag kunt gaan op een dag en tijdstip dat jouw uitko... lees meer

Kies voor erkende kwaliteit ...

Als gediplomeerd Kynologisch Hondentrainer en Kynologisch gedragstherapeut ben ik geacrediteerd bij de Nederlandse Vereniging van Gedragstherapeuten voor Honden, hét Platform van Professionele Diergedragsdeskundigen en drager van het Dierenwelzijn Keurmerk.

Je bent door mijn accreditatie verzekerd dat je voor een gediplomeerd en professioneel hondentrainer en gedragstherapeut kiest. Heb je als eigenaar jouw hond (aanvullend) verzekerd? Dan krijg je gedragstherapie mogelijk (gedeeltelijk) vergoed. Neem gerust contact met mij op voor meer informatie.

Stuur een Whatsapp
1
Kan ik je misschien helpen?
Scan de code
Hi, mariska hier!👋
Kan ik je misschien helpen?