Waarom hondengedragstherapie de oplossing bij gedragsproblemen is?

Als hondeneigenaar kies je voor honden gedragstherapie omdat je het gedrag van je hond als probleem ervaart en dat graag wil veranderen. Als je probleemgedrag ervaart, kan dit het plezier voor hond en eigenaar behoorlijk in de weg staan. Jij wil immers goed geholpen worden, want de gedragsproblemen stoppen niet vanzelf.

NVGH Gedragstherapeut Utrecht
SPPD Brancheorganisatie Hondenprofessionals
Martin Gaus Academie Opleidingen voor hondenprofessionals
Edupet Opleidingen voor hondenprofessionals
Dierenwelzijn keurmerk - Edupet (voorheen Martin Gaus Keurmerk)
Prins Petfoods Hondenvoeding

Hoe hondengedragstherapie en begeleiding het leven van jou en je hond positief zal veranderen.

Als hondeneigenaar kies je niet zomaar voor honden gedragstherapie. Maar juist omdat je het gedrag van je hond als probleem ervaart en dat graag wil veranderen. Je hebt daarom vaak al van alles geprobeerd maar zonder resultaat! Als je probleemgedrag ervaart, kan dit het plezier voor hond en eigenaar behoorlijk in de weg staan. Dit is dan ook dé reden waarom je voor honden gedragstherapie kiest. Jij wil immers goed geholpen worden. De gedragsproblemen die je in het dagelijks leven ervaart stoppen namelijk niet vanzelf!

Als hondengedragstherapeut kan ik je helpen de oorzaak van het probleemgedrag van je hond te achterhalen en een plan op maat te maken om dit gedrag te verbeteren. Door middel van training, gedragsaanpassingen en begeleiding kunnen zowel jij als je hond leren om beter met de situatie om te gaan. Het uiteindelijke doel is om de samenwerking tussen jou en je hond te herstellen, waarbij jullie beiden gelukkig en ontspannen zijn en plezier ervaren. Met de juiste begeleiding en inzet is er vaak veel verbetering mogelijk en kunnen jullie samen weer genieten van jullie tijd samen.

Waarom de oplossing voor probleemgedrag van je hond begint met een NVGH Gedragstherapeut? Omdat...

Je professionele begeleiding wil bij jouw specifieke hulpvraag.

Je het gedrag van hond wil begeleiden in zijn eigen vertrouwde omgeving.

Je op zoek ben naar een praktijkgerichte oplossing voor probleemgedrag.

Je al van alles geprobeerd hebt, maar helaas zonder het gewenste resultaat.

Een-op-een begeleiding voor hond en baas heel effectief is.

Je verzekerd wil zijn van de juiste begeleiding voor hond en baas.

Je geniet bij honden gedragstherapie van ...

Een complete aanpak van gedragsproblemen en in jouw omgeving.

Gerichte één-op-één begeleiding met oog voor hond en baas.

Persoonlijke aandacht van een Gediplomeerd NVGH Gedragstherapeut.

Het leren begrijpen van het gedrag dat jouw hond laat zien.

Professionele begeleiding met oog voor dier-en-welzijn, baas en gezin.

Begeleiding die is afgestemd op jouw hulpvraag en mogelijkheden.

Waarom ervaar ik probleemgedrag bij mijn hond?

Het is goed te begrijpen dat een hond probleemgedrag niet zomaar laat zien. Er is meestal een goede reden voor die te maken kan hebben met een traumatische gebeurtenis, angst, natuurlijk gedrag, omdat het iets oplevert of omdat een hond simpelweg pijn ervaart. Maar dat je jouw hond niet goed begrijpt kan ook van invloed zijn. Bovendien hoeft het gedrag dat een hond laat zien niet door iedereen als probleem te worden ervaren. Wat voor de een probleemgedrag is hoeft dit voor een ander niet te zijn.

Er is dan ook geen kant-en-klare oplossing voor de (complexe) honden gedragsproblemen. Het is daarom heel belangrijk dat je maatwerk begeleiding kiest, waarbij er goed gekeken zal worden naar alle factoren! Zodat je inzicht krijgt en heel gericht aan de slag kan met het probleemgedrag en de onderliggende factoren.

Als Kynologisch gedragstherapeut help ik dagelijks bij het oplossen van allerhande gedragsproblemen. Aan de hand van het consult, behandelplan en gedragsbegeleding geef ik mensen weer grip en plezier terug. Dit doe ik op een voor hond en eigenaar leerzame manier en volgens de laatste wetenschappelijke inzichten.

Inbegrepen bij Honden Gedragstherapie

Het uitgebreide gedragsconsult bij jouw aan huis.

Een compleet digitaal behandelplan van het gedragsconsult.

Het behandelplan omvat het gedragsanalyse Diagnose en advies

Opvolg afspraak: 2e afspraak (inbegrepen) Na 1-2 weken (60 minuten)

Heb je jouw hond verzekerd?

Als Kynologisch Gedragstherapeut heb ik de 4-jarige opleiding tot Gedragstherapeut aan de Martin Gaus Academie afgerond. Een door de (NVGH) Nederlandse Vereniging van Honden Gedragstherapeuten erkende opleiding. Door mijn accreditatie kom je mogelijk in aanmerking voor (gedeeltelijke) vergoeding van de kosten voor gedragstherapie en de begeleiding.

Esther Okhuijsen
Esther Okhuijsen
2024-03-19
Ik heb nu al meerdere afspraken gehad met Mariska aan huis om onze hond Hailey en mijzelf te leren om te gaan met prikkels en vuurwerk angst die Hailey ervaart. Mariska is een heel lief en geduldig persoon waar wij al veel van geleerd hebben. Er is nog genoeg te leren voor Hailey en mijzelf :-) Ze denkt zo goed mee, zulke fijne tips en ook tussendoor een berichtje hoe het gaat of met een idee om uit te proberen of iets werkt.
Soraya Bakchari
Soraya Bakchari
2024-03-08
Mariska is een geduldig persoon, neemt ruim de tijd voor jou en je hond. Geen seconde spijt gehad. Fendi is groot geworden dankzij de hulp van Mariska. Nogmaals grote dank daar voor.
Mariska Van Luyn
Mariska Van Luyn
2024-02-29
Ben de puppy cursus begonnen voor mijn kleine mannetje die heel erg angstig was en best onzeker buiten hij was bang voor mensen en dus begonnen aan de cursus samen met Mariska het gaat super goed met míjn kleine mannetje we maken veel stapjes goede begeleiding van Mariska hij is niet meer angstig hij geniet steed meer van het wandelen Ik ben onwijd trot op mijn mannetje en zonder Mariska had ik dit niet gekunt
Karin Van Vliet
Karin Van Vliet
2023-12-14
Eefje heeft haar diploma gehaald. Ze vond de training bij Mariska zo leuk. Dus hebben we er maar een nieuwe trainingsreeks bijgeboekt. En niet alleen Eefje! Ook Luna vindt het zo leuk om mee te doen. We kijken uit naar de volgende oefeningen! 🥰🐾
Astrid Westerink
Astrid Westerink
2023-12-11
De persoonlijke aandacht is super. Alle vragen worden beantwoord en je krijgt training en tips op maat!
Sabine Vekemans
Sabine Vekemans
2023-08-22
Wat is het fijn om je pup te trainen in je eigen huis en buurt! We zijn heel blij dat we Mariska van KynoFlex via Google hebben gevonden. Een deskundige en zeer ervaren hondentrainster, maar ook zoveel meer. Zij kan het gedrag van een hond en hun baasjes feilloos ‘lezen’ en heeft het talent om dat in woord en gebaar heel duidelijk te vertalen, zodat je samen weer verder kunt. Mariska is goed bereikbaar en ook via Whatsapp een steun en toeverlaat. Onze pup viert binnenkort haar eerste verjaardag en dat vieren we samen met Mariska van KynoFlex, die ons nog steeds begeleidt.
Evelien Keukenmeester
Evelien Keukenmeester
2023-08-13
Mijn hond Tessa en ik hebben eerst de puppycursus bij Mariska gedaan en nu zijn we met de pubercursus bezig. Mariska weet ontzettend veel over honden. Tijdens de lessen legt ze uit hoe ik aan Tessa kan zien hoe ze zich voelt en hoe ik het beste kan reageren. Ik begrijp haar nu veel meer en snap beter wat ze nodig heeft. Toen we begonnen aan de cursus was het moeilijk om buiten contact met Tessa te krijgen omdat ze alles leuk, interessant of eng vond. Na de tips van Mariska kijkt ze veel vaker naar me en hebben we veel meer contact. Mariska's manier van lesgeven is enthousiast, ze denkt mee en ze brengt haar tips en aanwijzingen op een positieve manier. Het fijne van 1 op 1 les is dat je heel snel heel veel leert over je hond. Daarbij zijn alle lessen op maat gemaakt. Mariska vraagt wat jij graag wilt dat je hond leert en daar ga je dan mee aan de slag. Kortom, ik ben erg blij met Mariska.
Ron Boschker
Ron Boschker
2023-08-12
Mariska heb ik ervaren als een zeer ervaren en betrokken trainster. Wij hebben veel geleerd van haar.
endetjes
endetjes
2023-08-08
Fijne trainingen gehad met Mariska. Goede begeleiding voor onze gekke labrador izzy gehad. Heeft veel geholpen. Mariska is erg flexibel. Ook bereid via watsapp nog tussen de trainingen door tips te geven. Echte, gemeende intresse voor jou en je hond.
Rianne Bouma
Rianne Bouma
2023-08-08
Ik ben ontzettend blij dat ik Mariska heb gevonden! Mijn hondje Fliper heb ik bijna een jaar geleden geadopteerd uit het asiel. Fliper had een heel leventje al achter de rug, en moest ontzettend wennen na alles wat hij had meegemaakt. Fliper is ook mijn eerste hondje, dus ik wist nog niet zo goed waar te beginnen. Mariska heeft me ontzettend veel geleerd over wat hij nodig had, echt gericht op: hoe kan ik hem helpen. Vanuit positieve bekrachtiging en zijn eigen stapjes belonen. Dankzij haar hulp begrijpen we elkaar veel beter, en zijn we inmiddels echt een team. Super dat ze aan huis traint, zeker in mijn geval was dat fijn. Bereikbaarheid is ook heel goed. Enorme aanrader. Ik en Fliper zijn nog steeds ontzettend dankbaar met haar hulp!

Hi, ik ben Mariska

Leren door te doen, ervaren en begrijpen! Het is precies waar ik mij als Gediplomeerd Kynologisch Gedragstherapeut elke dag voor inzet door het bieden van de juiste hondentrainingen en gedragsbegeleiding.

Kies bewust, kies voor erkende kwaliteit hondentrainingen en honden gedragstherapie

Martin Gaus Academie - Opleiding Kynologisch Gedragstherapeut.

NVGH - dé Nederlandse Vereniging van Honden Gedragstherapeuten.

SPPD - Hét Platform van Professionele Diergedragsdeskundigen.

Dierenwelzijn Keurmerk - Hét kwaliteitskeurmerk voor dierenprofessionals.