Honden gedragstherapeut nodig? Met KynoFlex hondenschool Utrecht kies je voor een erkend en gediplomeerd Kynologisch gedragstherapeut en ben je verzekerd van kundig en professionele gedragsbegeleiding voor hond en baas.

Informatie

In het kort

Honden gedragstherapie

Honden gedragstherapie is er voor hond & baas en kan over allerlei soorten hondengedrag gaan. Wat voor de een probleemgedrag is kan voor een ander juist geen probleem zijn.

Het is dus heel specifiek gericht op waar jij tegenaan loopt en waar je professionele hulp en gedragstherapie bij nodig hebt. Het gedrag dat jouw hond laat zien is dus pas een probleem als je dit zo ervaart.

Als honden gedragstherapeut kan ik je helpen om het gedrag van je hond te begrijpen. Samen gaan we op zoek naar de oorzaak van het probleemgedrag en de beste manier om dit te veranderen.

Enkele voorbeelden van gedragsproblemen:

Trekken tijdens iedere wandeling

Uitvallen naar soortgenoten & mensen

Angsten voor geluiden of omgeving

Verdedigen van speelgoed of voer

Veel of vaak blaffen, janken, piepen;

Opspringen tegen visite en voorbijgangers.

Bijten en agressie in algemene zin.

Met de juiste gedragsbegeleiding maak je een vliegende start en leer je op een leuke manier samenwerken, versterk je de band en zorg je voor een mooie basis voor een fijne toekomst.

Dé Nederlandse Vereniging van Gedragstherapeuten voor Honden

Goed nieuws! Als Kynologisch gedragstherapeut ben ik geacrediteerd en aangesloten bij dé Nederlandse Vereniging van Gedragstherapeuten voor Honden. Je bent hierdoor verzekerd dat je voor een gediplomeerd en professioneel gedragstherapeut kiest.

Nederlandse Vereniging van Gedragstherapeuten voor Honden

Wil je meer weten?

Stuur mij gerust een berichtje!

Probleemgedrag bij honden

Probleemgedrag bij honden kan verschillende vormen aannemen, zoals agressie, angst, destructief gedrag, onzindelijkheid, overmatig blaffen, enzovoort. Als kynologisch gedragstherapeut kun je contact met mij opnemen wanneer je merkt dat het gedrag van je hond problematisch is, als je niet weet hoe je ermee om moet gaan of als je hulp nodig hebt bij het oplossen van het gedragsprobleem. Ik kan je helpen met de juiste begeleiding, bij het begrijpen en aanpakken van het probleemgedrag van je hond.

Consult honden gedragstherapie

Voor aanvang van het consult is er al contact geweest en een uitgebreide vragenlijst ingevuld. Aan de hand daarvan kan ik mij goed voorbereiden en de tijd tijdens het consult volledig gebruiken voor vragen, observatie en de eerste begeleiding.

Het eerste consult bij honden gedragstherapie is de belangrijke stap om jouw hond te helpen met zijn problemen. Je kunt verwachten dat ik als gedragstherapeut een uitgebreide consult doe om de oorzaken en de gevolgen van het ongewenste gedrag te achterhalen. Deze consult is aan huis duurt gemiddeld 1,5 a 2 uur.

Alles dat gedurende de consult besprokken is wordt samen met adviezen en informatie opgenomen in uitgebreid behandelplan dat je enkele werkdagen na het consult aan huis digitaal per e-mail zal ontvangen.

Begeleiding, training & evaluatie

De evaluatie van honden gedragstherapie is een belangrijk onderdeel van het behandeltraject. Het doel van de evaluatie is om te bepalen of de therapie effectief is geweest en waar je op dit moment staat en hoe nu verder.

De evaluatie bestaat meestal uit een gesprek en training met de eigenaar en de therapeut, waarin ze de voortgang en de resultaten bespreken.

De evaluatie geeft inzicht in het traject dat we inmiddels hebben doorlopen en het succes dat bereikt is. Ook is er tijdens de evaluatie ruimte voor vragen en opmerkingen.

KynoFlex Hondenschool Utrecht Hulpvragen en honden gedragstherapie

Aan de slag

Stappenplan

Stap 1

Consult aan huis

Na je aanmelding ontvang je een digitale vragenlijst en plannen we een fysieke intake aan huis.

Stap 2

Digitaal behandelplan

Alles dat tijdens de fysieke intake besproken is ontvang je in een digitaal behandelplan.

Stap 3

KynoFlex Hondenschool Utrecht Hondentraining

Begeleiding, training & Evalutie

Afhankelijk van het gedrag dat je hond laat zien volgt begeleiding volgens het behandelplan.

Klant reviews

Het trainen met Mariska is mega fijn. We krijgen veel tips om aandachtsoefeningen te trainen met onze Aussie Diesel van 4.5 maand. Vooruitgang is snel te zien. Erg prettig (ook als je weinig problemen zoals ons) om vooral toekomstige … lees meer

Dustin van Gorkom

Mariska heeft ons ontzettend goed geholpen met onze Goos. Binnen 1 dag merken we al resultaat na het opvolgen van enkele zeer eenvoudige tips van Mariska. Ze is een ontzettend lieve vrouw met een echt dierenhart. Ze vroeg goed d… lees meer

Isabelle van der Meer

Mariska is een zeer ervaren en kundige hondentrainer. Ze geeft individuele trainingen aan huis en op locatie. Het voordeel hiervan is dat je heel specifiek met je probleem aan de slag kunt gaan op een dag en tijdstip dat jouw uitkomt. Absoluut een aanrader! lees meer

Miranda (Lotus Cura)

Over mij

Hi, ik ben Mariska

Kynologisch Gedragstherapeut

Ik ben gediplomeerd Kynologisch gedragstherapeut & hondentrainer en werk inmiddels langer dan 10 jaar met honden en hun baasjes. Ik ben gespecialiseerd in individuele hondentraining, professionele begeleiding en gedragsproblemen bij honden.

Over KynoFlex Hondenschool Utrecht

Aanmelden honden gedragstherapie

Vul het formulier zo volledig mogelijk in.

Click or drag files to this area to upload.You can upload up to 5 files.
Je kunt maximaal 10MB aan .jpg .mpeg .docx .pdf meesturen.
Whatsapp
1
Scan de code
Hi, mariska hier!👋
Kan ik je misschien helpen?