Wat is een privé hond en kind cursus?

Een hond en kind cursus is een leuke en leerzame activiteit voor kinderen die een hond hebben of willen hebben. In deze cursus leren kinderen hoe ze op een veilige en vriendelijke manier met hun hond kunnen omgaan, hoe ze de hondentaal kunnen begrijpen en hoe ze de hond leuke trucjes kunnen aanleren.

Waarom voor gezinsbegeleiding kiezen?

Een hond en kind cursus (gezinsbegeleiding) heeft veel voordelen voor zowel de hond als het kind. Het kind leert verantwoordelijkheid te nemen voor de hond, respect te hebben voor de behoeften en grenzen van de hond en plezier te maken met de hond. De hond leert om naar het kind te luisteren, samen te werken met het kind en zich te vermaken met het kind. Zo ontstaat er een sterke band tussen hond en kind, die kan voorkomen dat er bijtincidenten of andere problemen ontstaan.

Ook hebben kinderen vaak vragen of willen ze iets specifieks leren en doen. Daar is tijdens een privé hondentraining met professionele begeleiding aandacht en tijd voor.

Hoe ziet een hond en kind cursus eruit?

Een hond en kind cursus bestaat meestal uit een aantal lessen, waarin zowel theorie als praktijk aan bod komen. Je kunt denken aan algemene informatie, antwoorden op vragen en de juiste manier om met een hond om te gaan. Enkele dingen die tijdens gezinsbegeleiding aan bod kunnen komen zijn:

  • Hondentaal/lichaamstaal: wat geeft de hond aan en waarom?
  • Basiscommando’s: zit, af, blijf, hier, volg
  • Trucjes: hoe leer je de hond iets leuks te doen, zoals pootje geven, rollen of high five?
  • Hersenwerk: hoe daag je de hond uit om na te denken en te puzzelen?
  • Spelen: hoe maak je zelf speeltjes voor de hond en hoe speel je samen met de hond?

De lessen worden gegeven door een ervaren instructeur die er voor hond en het gezin is! Een hond en kind cursus is geschikt voor kinderen van 8 tot 13 jaar die:

  • Een hond hebben of willen hebben
  • Het leuk vinden om de hond oefeningen aan te leren
  • Graag willen leren waarom de hond soms niet zo leuk is (bijt in mouwen of broekspijpen, gromt, opspringt etc.)
  • Willen dat de hond ook naar hen luistert
  • Het leuk vinden om meer zelf te ondernemen met de hond

Wil je ook professionele begeleiding voor hond en het gezin? Neem gerust contact met mij op! Ik kijk graag op welke manier ik goede begeleiding kan aanbieden met een leuke en leerzame maatwerk hondentraining.

Chat openen
Vragen? Laat het mij gerust weten!
Scan de code
Hi, Mariska hier 👋
Kan ik je misschien helpen?