Wat is een honden basiscursus?

Een honden basiscursus is een training voor honden en hun eigenaren die de basisvaardigheden en -commando’s leert. Die nodig zijn voor een goede samenwerking en communicatie. Een honden basiscursus is geschikt voor honden van alle leeftijden. Ieder hondenras en elk formaat hond.

De basiscursus bestaat meestal uit een aantal lessen die wekelijks worden gegeven door een professionele hondentrainer of -instructeur. De lessen kunnen individueel of in groepsverband worden gevolgd, afhankelijk van de voorkeur en het niveau van de hond en de eigenaar. De lessen vinden plaats op een veilige en afgesloten locatie, zoals een hondenschool, een park of een veld.

Tijdens de basiscursus

Tijdens een honden cursus leert de hond onder andere hoe hij moet zitten, liggen, blijven, komen, volgen, loslaten en netjes aan de lijn lopen. Ook leert de hond omgaan met andere honden en mensen, en om te luisteren naar de stem en de lichaamstaal van de eigenaar. De eigenaar leert op zijn beurt hoe hij de hond op een positieve en consequente manier kan belonen, corrigeren en motiveren.

Een basiscursus heeft veel voordelen voor zowel de hond als de eigenaar. Het versterkt de band tussen hen, het vergroot het vertrouwen en het respect, het voorkomt gedragsproblemen en het zorgt voor meer plezier en ontspanning. Een honden basiscursus is dus een goede investering in de toekomst van de hond en de eigenaar.

Wil je ook aan de slag met basis vaardigheden? Je kunt bij mij terecht voor maatwerk hondentrainingen die naadloos aansluiten op jouw behoefte en niveau. Neem gerust contact met mij op voor een leuke en leerzame basiscursus voor hond en baas.

Chat openen
Vragen? Laat het mij gerust weten!
Scan de code
Hi, Mariska hier 👋
Kan ik je misschien helpen?