Wat is een honden vervolgcursus?

Een honden vervolgcursus is een cursus die je kunt volgen na het afronden van een puppycursus of een basiscursus voor je hond. Het doel van een honden vervolgcursus is om de gehoorzaamheid en de sociale vaardigheden van je hond verder te verbeteren en om nieuwe oefeningen en commando’s aan te leren.

Een honden vervolgcursus bestaat meestal uit een aantal lessen. Je krijgt een heldere uitleg over hoe je je hond kunt trainen en begeleiden. Je oefent dan samen met je hond onder begeleiding van de instructeur.

Tijdens een vervolgcursus

Een honden vervolgcursus kan verschillende thema’s en onderwerpen behandelen, afhankelijk van het niveau en de hulpvraag van de cursisten. Enkele voorbeelden zijn:

  • Het verbeteren van de basiscommando’s zoals zit, af, blijf, hier en volg.
  • Het aanleren van nieuwe commando’s zoals naast, plaats, voet en apport.
  • Het trainen van de aandacht en de concentratie van je hond.
  • Het oefenen van situaties die je in het dagelijks leven tegenkomt, zoals wandelen aan de lijn, omgaan met verkeer, andere honden en mensen.
  • Het leren van trucjes en spelletjes om je hond mentaal uit te dagen en te belonen.

Een privé vervolgcursus heeft veel voordelen voor jou en je hond. Je leert meer over het gedrag en de behoeften van je hond. Je bouwt een betere band op met je hond door samen te werken en plezier te maken.

Wil je ook aan de slag met de leukste vaardigheden, je hond leren begrijpen en plezier hebben? Je kunt bij mij terecht voor maatwerk hondentrainingen die naadloos aansluiten op jouw behoefte en niveau. Neem gerust contact met mij op voor een leuke en leerzame vervolgcursus voor hond en baas.

Chat openen
Vragen? Laat het mij gerust weten!
Scan de code
Hi, Mariska hier 👋
Kan ik je misschien helpen?