Wat is een honden vervolgcursus?

Een honden vervolgcursus is een cursus die je kunt volgen na het afronden van een puppycursus of een basiscursus voor je hond. Het doel van een honden vervolgcursus is om de gehoorzaamheid en de sociale vaardigheden van je hond verder te verbeteren en om nieuwe oefeningen en commando’s aan te leren.

Een honden vervolgcursus bestaat meestal uit een aantal lessen. Je krijgt een heldere uitleg over hoe je je hond kunt trainen en begeleiden. Je oefent dan samen met je hond onder begeleiding van de instructeur.

Tijdens een vervolgcursus

Een honden vervolgcursus kan verschillende thema’s en onderwerpen behandelen, afhankelijk van het niveau en de hulpvraag van de cursisten. Enkele voorbeelden zijn:

  • Het verbeteren van de basiscommando’s zoals zit, af, blijf, hier en volg.
  • Het aanleren van nieuwe commando’s zoals naast, plaats, voet en apport.
  • Het trainen van de aandacht en de concentratie van je hond.
  • Het oefenen van situaties die je in het dagelijks leven tegenkomt, zoals wandelen aan de lijn, omgaan met verkeer, andere honden en mensen.
  • Het leren van trucjes en spelletjes om je hond mentaal uit te dagen en te belonen.

Een privé vervolgcursus heeft veel voordelen voor jou en je hond. Je leert meer over het gedrag en de behoeften van je hond. Je bouwt een betere band op met je hond door samen te werken en plezier te maken.

Wil je ook aan de slag met de leukste vaardigheden, je hond leren begrijpen en plezier hebben? Je kunt bij mij terecht voor maatwerk hondentrainingen die naadloos aansluiten op jouw behoefte en niveau. Neem gerust contact met mij op voor een leuke en leerzame vervolgcursus voor hond en baas.

KynoFlex
KynoFlex

Hi, ik ben Wander en schrijf regelmatig nieuwe blogs voor KynoFlex Hondenschool en honden Gedragstherapeut Mariska. Het schrijven van blogs doe ik met veel plezier en enthousiasme. Mocht je in de blogs iets opvallen of een leuke suggestie hebben? Neem gerust contact met mij op. Zodat ik het blog met grote regelmaat kan aanvullen.

Disclaimer: De standpunten en meningen die in mijn blog uiteenzet, weerspiegelen mijn persoonlijke opvattingen en schrijfstijl (Wander) en zijn losstaand van officiële standpunten of beleidslijnen van KynoFlex. Ik ben als auteur niet aansprakelijk voor de inhoud van opmerkingen en reacties van derden op de gepubliceerde stukken hier.

Versturen
1
Hulp nodig?
Scan de code
Hi, mariska hier!👋
Kan ik je misschien helpen?