Rally-O is een leuke en uitdagende hondensport waarbij je samen met je hond een parcours aflegt met verschillende oefeningen. Het is een combinatie van gehoorzaamheid en behendigheid, waarbij de samenwerking en het plezier tussen baas en hond centraal staan. Hoe werkt Rally-O? Rally-O wordt ook wel rally obedience genoemd, omdat de oefeningen gebaseerd zijn op […]
Wat is Rally-O voor hondensport?

Rally-O is een leuke en uitdagende hondensport waarbij je samen met je hond een parcours aflegt met verschillende oefeningen. Het is een combinatie van gehoorzaamheid en behendigheid, waarbij de samenwerking en het plezier tussen baas en hond centraal staan.

Hoe werkt Rally-O?

Rally-O wordt ook wel rally obedience genoemd, omdat de oefeningen gebaseerd zijn op gehoorzaamheidscommando’s. Het parcours bestaat uit een aantal bordjes met daarop de oefeningen die je moet uitvoeren. De oefeningen variëren van zit, af, volg, blijf, draai, slalom tot sprongen en tunnels. Er zijn verschillende niveaus van Rally-O, van beginners tot gevorderden, waarbij de moeilijkheidsgraad en het aantal oefeningen toenemen.

Wat zijn de voordelen van Rally-obedience?

Rally-O is een hondensport die geschikt is voor bijna alle honden, ongeacht ras, leeftijd of grootte. Het is een laagdrempelige sport die je makkelijk kunt beoefenen op elke locatie waar je ruimte hebt om een parcours uit te zetten. Je hebt alleen een paar bordjes en eventueel wat attributen nodig.

Rally is ook een sport die de band tussen jou en je hond versterkt, omdat je veel moet communiceren en samenwerken. Je mag je hond tijdens het parcours namelijk aanmoedigen en belonen met je stem of gebaren, maar niet met voer of speeltjes. Rally-O is ook een sport die goed is voor de mentale en fysieke stimulatie van je hond, omdat hij moet nadenken en bewegen.

Hoe kun je beginnen met Rally-O?

Als je interesse hebt in Rally-O, kun je op zoek gaan naar een erkende hondenschool of vereniging die deze sport aanbiedt. Daar kun je les krijgen van een instructeur die je de basisprincipes en oefeningen op de juiste manier leert en aandacht heeft voor de samenwerking tussen hond en baas.

Wil je aan de slag met Rally-O in de buurt en ben je op zoek naar een erkende hondenschool voor deze hondensport? Neem gerust contact met mij op. Als hondenschool werkt KynoFlex samen met erkende professionals.

Wil je ook aan de slag met een leuke hondentraining waarbij je veel zal leren en ontdekken? Neem gerust contact met mij op voor de mogelijkheden.

Wil je meer weten?

Stuur mij gerust een berichtje!

Ook interessant

Het Dierenwelzijn Keurmerk van Edupet

Het Dierenwelzijn Keurmerk van Edupet

Honden gedragstherapie

Waarom is honden gedragstherapie belangrijk?

Wil jij je hond leren loslopen

Wil jij je hond leren loslopen?

Prive hondentraining aan huis

Prive hondentraining aan huis met Kynoflex is echt maatwerk

Aan de slag met je angstige hond

Angstige hond en gedragstherapie.

Hoe maak je de mooiste hondenfoto's (1)

Wat maakt je hond fotograferen zo interessant?

Honden blog & kennisbank

Hi, ik ben Wander en schrijf regelmatig nieuwe blogs voor KynoFlex Hondenschool Utrecht (Mariska). Het schrijven van blogs doe ik met veel plezier en enthousiasme. Heb jij een suggestie, leuk onderwerp of wil je ergens meer over lezen? Neem gerust contact met mij op!

Whatsapp
1
Scan de code
Hi, mariska hier!👋
Kan ik je misschien helpen?