Wat is hoopers voor hondensport?

Hoopers is een leuke en uitdagende hondensport die geschikt is voor bijna elke hond. Het doel is om een parcours van hoepels, tonnen en tunnels zo snel en foutloos mogelijk af te leggen.

De handler stuurt de hond op afstand aan met stem- en lichaamscommando’s. De hoepels zijn laag bij de grond, zodat de hond geen sprongen hoeft te maken. Dit maakt hoopers een veilige en toegankelijke sport voor jonge, oude, grote en kleine honden.

Waar komt deze hondensport vandaan?

Deze sport is ontstaan in Amerika als een variant van agility. Het verschil met agility is dat er geen hindernissen zijn die fysiek belastend zijn voor de hond, zoals de wip, de kattenloop of de schutting.

Ook zijn de bochten in het parcours ruimer en vloeiender, waardoor de hond minder snel blessures oploopt. Het is een sport die de mentale en fysieke vaardigheden van de hond stimuleert, zonder dat het te veel vergt van zijn gewrichten en spieren.

Hoopers stimuleert het samenwerken.

Hoopers is een sport die veel samenwerking en communicatie tussen handler en hond vereist. De handler moet de hond duidelijk kunnen sturen met zijn stem en gebaren, zonder dat hij naast de hond loopt.

De hond moet goed kunnen luisteren en reageren op de aanwijzingen van de handler, zonder dat hij zich laat afleiden door de omgeving. Hoopers is dus een sport die de band tussen handler en hond versterkt en het vertrouwen in elkaar vergroot.

Hoopers is een sport die je op verschillende niveaus kunt beoefenen. Je kunt thuis of op een veldje oefenen met een paar hoepels en tonnen, of je kunt lessen volgen bij een hondenschool of -vereniging.

Er zijn ook wedstrijden waar je aan mee kunt doen, als je wilt laten zien hoe goed jij en je hond het parcours kunnen afleggen. Hoopers is een sport die je zo makkelijk of moeilijk kunt maken als je zelf wilt, zolang je maar plezier hebt met je hond!

Ben je ook op zoek naar een leuke uitdaging voor hond en baas? Neem dan contact met mij op. Als hondenschool heeft KynoFlex je veel te bieden. Daarnaast werk ik samen met veel verschillende erkende hondenscholen.

Chat openen
Vragen? Laat het mij gerust weten!
Scan de code
Hi, Mariska hier 👋
Kan ik je misschien helpen?