Wat is flygility voor hondensport?

Flygility is een hondensport die ontstaan is in Nieuw-Zeeland en die een combinatie is van flyball en agility . Bij flyball rent de hond over een baan met vier sprongen naar een apparaat dat een bal lanceert. De hond vangt de bal en rent terug over de sprongen naar de baas.

Bij agility moet de hond een parcours afleggen met verschillende toestellen, zoals tunnels, slaloms, wippen en banden. De hond wordt hierbij begeleid door de baas.

Bij flygility moet de hond ook een parcours afleggen met toestellen, maar aan het einde van de baan moet hij ook een bal vangen en terugbrengen naar de baas . De hond doet dit zelfstandig, zonder begeleiding van de baas. De toestellen zijn lager en aangepast dan bij agility, zodat elke hond mee kan doen. Het parcours kan variëren in moeilijkheidsgraad, afhankelijk van het niveau van de hond .

Flygility geeft honden een fysieke en mentale uitdaging.

Flygility is een sport die de hond zowel fysiek als mentaal uitdaagt . Het is een leuke sport voor honden die graag actief zijn en van ballen houden. Het is ook een sport die rust en beheersing vraagt van de hond en de baas. De hond moet namelijk het parcours correct afleggen en niet afgeleid worden door andere honden of prikkels. De baas moet de hond goed kunnen aanmoedigen en belonen.

Flygility kan beoefend worden bij verschillende hondenscholen in Nederland . Er zijn ook cursussen en workshops om meer te leren over deze sport. Het is belangrijk dat de hond de basiscommando’s kent en niet reactief is naar andere honden. Ook is het handig om thuis of in een park te oefenen met apporteren en behendigheidsoefeningen.

Flygility is dus een leuke en uitdagende sport voor elke hond die graag rent, springt en ballen vangt! Het is niet alleen leuk maar biedt honden ook de mogelijkheid om lekker te bewegen en versterkt de band tussen hond en baas. Omdat honden simpelweg graag willen werken.

Chat openen
Vragen? Laat het mij gerust weten!
Scan de code
Hi, Mariska hier 👋
Kan ik je misschien helpen?