Je hond helpen bij verlatingsangst.

Verlatingsangst is een veelvoorkomend probleem bij honden. Het kan zich uiten in blaffen, janken, slopen, onzindelijkheid of zelfverminking als de hond alleen wordt gelaten.

Dit gedrag kan erg stressvol zijn voor zowel de hond als de eigenaar. Gelukkig zijn er manieren om verlatingsangst te voorkomen of te verminderen met behulp van hondentraining en de juiste begeleiding.

Oorzaken van verlatingsangst.

De oorzaken van deze angst kunnen verschillen per hond. Sommige honden hebben een genetische aanleg voor angst, andere hebben een traumatische ervaring gehad of zijn te weinig gesocialiseerd (soms is het simpelweg niet aangeleerd).

Ook kan het ontstaan door veranderingen in de leefomgeving of de routine van de hond, zoals een verhuizing, een scheiding of een nieuw gezinslid.

Het doel van hondentraining bij verlatingsangst is om de hond te leren dat alleen zijn niet eng of vervelend is.Maar juist gewoon of zelfs leuk en ontspannend. Dit kan bereikt worden door de hond stapsgewijs te laten wennen aan het alleen zijn. En hem te belonen voor rustig gedrag en het inzetten van een vaak op maat gemaakte training. Omdat je vaak al van alles geprobeerd hebt.

Voordelen van een privé hondentraining of gedragstherapie

Een privé hondentraining of gedragstherapie bij verlatingsangst is een traject, waarbij een gediplomeerd hondentrainer of gedragstherapeut je helpt om je hond te leren dat alleen thuis zijn oké is.

Je krijgt een persoonlijk en op maat gemaakt trainingsschema,. Dat afgestemd is op het niveau en de behoeften van je hond. Ook leer je hoe je je hond positief kunt belonen voor gewenst gedrag en hoe je ongewenst gedrag kunt voorkomen. Of verminderen. Je krijgt ook tips en adviezen over hoe je de omgeving van je hond kunt aanpassen om hem meer comfort en veiligheid te bieden.

Een privé hondentraining is dus een investering in het welzijn van je hond en jezelf. Je zult merken dat je hond minder angstig en gestrest wordt als je weg bent, en dat jij meer vrijheid en spontaniteit terugkrijgt in je leven. Je kunt weer zonder buikpijn of schuldgevoel de deur uit, wetende dat je hond gelukkig en ontspannen thuis wacht.

Wil jij de juiste professionele begeleiding bij verlatingsangst? Ga samen met mij aan de slag met jouw hulpvragen en hondengedrag.

Chat openen
Vragen? Laat het mij gerust weten!
Scan de code
Hi, Mariska hier 👋
Kan ik je misschien helpen?