Gedragstherapie bij Angst en agressie.

Heeft je hond last van angst of agressie? Dan kan een gedragstherapeut je helpen om de oorzaak van het probleem te achterhalen en een passende oplossing te bieden.

Honden gedragstherapie is een vorm van begeleiding voor honden die ongewenst of problematisch gedrag vertonen, zoals angst, agressie, verlatingsangst, blaffen, trekken aan de lijn, opspringen of vernielen. Een gedragstherapeut is een specialist die de kennis en ervaring heeft om het gedrag van je hond te analyseren en te veranderen.

Hoe werkt gedragstherapie?

Een honden gedragstherapeut begint met een intakegesprek met vragen over de achtergrond, de leefomstandigheden en het gedrag van uw hond. Ook observeert de therapeut je hond in zijn eigen omgeving of op een neutrale locatie. Op basis van deze informatie stelt de therapeut een diagnose en een behandelplan op.

Het behandelplan bestaat uit een combinatie van advies, training en eventueel medicatie of supplementen. Het doel is om de oorzaak van het gedragsprobleem aan te pakken en je hond te leren om anders te reageren op bepaalde situaties of prikkels. De therapeut geeft instructies en oefeningen om thuis met uw hond te doen. Ook evalueert de therapeut regelmatig de voortgang en past het plan indien nodig aan.

Wat zijn de voordelen van honden gedragstherapie bij angst en agressie?

Honden gedragstherapie kan veel voordelen opleveren. Je kunt denken aan een betere relatie tussen u en uw hond, gebaseerd op wederzijds vertrouwen en respect. Een gelukkigere en gezondere hond, die minder stress, angst of frustratie ervaart. Een veiligere en prettigere omgeving voor u, uw hond en uw omgeving, zonder conflicten of schade. Een beter begrip van het gedrag en de behoeften van uw hond, waardoor u hem beter kunt begeleiden en ondersteunen.

Ervaar je problemen, heb je hulpvragen en wil je met deze hulpvragen en honden gedrag aan de slag? Neem dan contact op met mij op. Ik help graag om het gedrag van jouw hond te verbeteren en uw band te versterken.

Chat openen
Vragen? Laat het mij gerust weten!
Scan de code
Hi, Mariska hier 👋
Kan ik je misschien helpen?