Angstige hond en gedragstherapie.

Heb je een hond die angstig is voor andere honden, mensen of geluiden? Wil je graag dat je angstige hond zich meer op zijn gemak voelt en beter kan omgaan met stressvolle situaties? Dan is honden gedragstherapie misschien iets voor jou en je hond. In dit artikel leg ik je uit wat honden gedragstherapie inhoudt, waarom het een verstandige keuze is voor een angstige hond en hoe je bij hondenschool KynoFlex terecht kunt voor gedragstherapie.

Wat is honden gedragstherapie?

Honden gedragstherapie is een vorm van begeleiding die gericht is op het veranderen van ongewenst of probleemgedrag van je hond. Dit kan gedrag zijn dat voor je hond zelf, voor jou of voor de omgeving vervelend of gevaarlijk is.

Je kunt dan denken aan blaffen of grommen naar andere honden of mensen, wegrennen of verstoppen bij harde geluiden, niet alleen kunnen zijn, slopen of plassen in huis maar ook zichzelf bijten of likken.

Gedragstherapie is geen snelle oplossing of trucje bij een angstige hond.

Honden gedragstherapie is geen snelle oplossing of een trucje om je hond te laten gehoorzamen. Het is een proces waarbij je samen met een professioneel en kundig hondengedragstherapeut op zoek gaat naar de oorzaak van het gedrag, de emoties en behoeften van je hond en de mogelijke oplossingen om het gedrag te verbeteren.

Je leert hoe je het gedrag van je hond kunt begrijpen, beïnvloeden en veranderen op een positieve en respectvolle manier.

Waarom is honden gedragstherapie een verstandige keuze voor een angstige hond?

Angst is een normale en nuttige emotie die je hond helpt om te overleven in gevaarlijke situaties. Maar als je hond te vaak of te heftig angstig reageert op dingen die eigenlijk niet bedreigend zijn, kan dat leiden tot stress, onzekerheid en gedragsproblemen. Je hond kan dan minder genieten van het leven en minder goed leren en ontspannen.

Honden gedragstherapie kan je helpen om de angst van je hond te verminderen en zijn zelfvertrouwen te vergroten. Door middel van gedragsanalyse, advies, training en coaching leer je hoe je je hond kunt ondersteunen en begeleiden in situaties die hij spannend vindt.

Je leert hoe je de angstprikkels kunt herkennen, vermijden of aanpassen, hoe je de lichaamstaal van je hond kunt lezen en hoe je hem kunt belonen voor gewenst gedrag. Je leert ook hoe je de band met je hond kunt versterken door middel van spel, aandacht en ontspanning.

Hoe kun je bij hondenschool KynoFlex terecht voor hulpvragen en hondengedrag?
Hondenschool KynoFlex is een professionele en ervaren hondenschool die gespecialiseerd is in honden gedragstherapie.

Bij KynoFlex kun je terecht voor:

  • Een intakegesprek waarbij we jouw situatie, wensen en doelen bespreken
  • Een huisbezoek waarbij we het gedrag van je hond observeren en analyseren
  • Een persoonlijk behandelplan met praktische tips en oefeningen
  • Een vervolgconsult waarbij we de voortgang evalueren en eventueel het plan bijstellen

Bij KynoFlex werken we alleen met positieve en diervriendelijke methodes die gebaseerd zijn op de nieuwste wetenschappelijke inzichten . We respecteren de individuele behoeften en mogelijkheden van jou en je hond en we stemmen de begeleiding af op jullie tempo en niveau.

We vinden het belangrijk dat je niet alleen het gedrag van je hond verandert, maar ook de relatie met je hond verbetert.

Ben je benieuwd wat KynoFlex Hondenschool Utrecht voor jou en je hond kan betekenen? Neem dan contact met mij op. Ik helpen je graag om samen met je hond meer plezier en harmonie te ervaren.

Chat openen
Vragen? Laat het mij gerust weten!
Scan de code
Hi, Mariska hier 👋
Kan ik je misschien helpen?