Wat doet een puppycoach?

Een erkende puppycoach is een professional die je helpt bij het opvoeden en trainen van je pup. Een puppycoach komt bij je thuis of op een andere locatie die je zelf kiest, en geeft je persoonlijk advies en begeleiding.

Je leert hoe je met je pup kunt communiceren, hoe je hem kunt socialiseren, hoe je hem zindelijk kunt maken, hoe je hem kunt leren luisteren en nog veel meer. Een puppycoach helpt je om een goede start te maken met je pup en om probleemgedrag in de toekomst te voorkomen.

Waarom heb jij een puppycoach nodig?

Een hondentrainer leert je hond bepaalde vaardigheden of trucjes aan. Een hondengedragstherapeut helpt je bij het oplossen van bestaand probleemgedrag bij je hond, zoals agressie, angst of verlatingsangst. Een puppycoach richt zich vooral op de preventie van probleemgedrag en op het creëren van een goede band tussen jou en je pup.

Zo kun je bij mij rekenen op een maatwerk plan voor het opvoeden, socialiseren en leren van vaardigheden die bij hond en baas passen. Ook krijg je waardevolle informatie tijdens onze eerste afspraak die doorgaans één uur duurt.

Waar kan een coach je nog meer bij helpen?

Een puppycoach kan je ook helpen bij het kiezen van een geschikte pup voor jouw situatie. Dit heet ook wel puppy selectie of puppy test. Een puppycoach kan je adviseren over de ras specifieke kenmerken van een pup, de gezondheid en het karakter van de fokker en de moederhond, en de socialisatie en verzorging van de pup. Een puppycoach kan je ook begeleiden bij het ophalen van je pup en het wennen aan zijn nieuwe thuis.

Een puppy is dus een waardevolle investering voor iedereen die een pup in huis haalt. Een puppycoach kan je veel tijd, geld en frustratie besparen door je te helpen om van je pup een gelukkige, gezonde en gehoorzame hond te maken.

Wil je ook één op één begeleiding bij het opvoeden en trainen van jouw pup? Schrijf je dan in voor mijn leuke en uitdagende puppycursus in Utrecht en omgeving met één op één begeleiding.

KynoFlex
KynoFlex

Hi, ik ben Wander en schrijf regelmatig nieuwe blogs voor KynoFlex Hondenschool en honden Gedragstherapeut Mariska. Het schrijven van blogs doe ik met veel plezier en enthousiasme. Mocht je in de blogs iets opvallen of een leuke suggestie hebben? Neem gerust contact met mij op. Zodat ik het blog met grote regelmaat kan aanvullen.

Disclaimer: De standpunten en meningen die in mijn blog uiteenzet, weerspiegelen mijn persoonlijke opvattingen en schrijfstijl (Wander) en zijn losstaand van officiële standpunten of beleidslijnen van KynoFlex. Ik ben als auteur niet aansprakelijk voor de inhoud van opmerkingen en reacties van derden op de gepubliceerde stukken hier.