Waarom een hond uit het dierenasiel halen?

Als je overweegt om een dierenasiel hond in huis te nemen, heb je misschien al gedacht aan het adopteren van een hond uit het dierenasiel. Dit is een geweldige manier om een trouwe viervoeter een tweede kans te geven op een gelukkig leven. Maar wat zijn de voordelen van het adopteren van een hond uit het dierenasiel? Hier zijn enkele redenen om te kiezen voor een asielhond.

Elk jaar worden er duizenden honden afgestaan of achtergelaten in het dierenasiel. Sommige van deze honden zijn gevonden op straat, anderen zijn mishandeld of verwaarloosd door hun vorige eigenaren. Door een hond uit het dierenasiel te halen, geef je hem of haar de kans om weer geliefd en verzorgd te worden. Bovendien maak je ruimte vrij in het asiel voor andere honden die ook een thuis nodig hebben.

Je geeft honden een tweede leven.

Je krijgt een hond die bij je past. Het dierenasiel heeft meestal een ruime keuze aan honden van verschillende rassen, leeftijden, maten en karakters. Je kunt dus op zoek gaan naar een hond die goed aansluit bij jouw levensstijl, wensen en behoeften. Het personeel van het dierenasiel kan je ook helpen om de juiste match te vinden, door je meer te vertellen over de achtergrond, het gedrag en de gezondheid van elke hond.

Een hond uit het dierenasiel halen is meestal goedkoper dan een hond kopen bij een fokker of een winkel. De adoptiekosten dekken meestal de basiszorg die de hond heeft gekregen in het asiel, zoals vaccinaties, sterilisatie of castratie, chippen en ontwormen. Bovendien steun je met je adoptiebijdrage het werk van het dierenasiel, dat afhankelijk is van donaties en subsidies om de honden op te vangen en te verzorgen.

Je draagt bij aan het bestrijden van de overpopulatie van honden. Door een hond uit het dierenasiel te halen, voorkom je dat er meer ongewenste honden worden geboren. Veel honden in het asiel zijn namelijk niet gesteriliseerd of gecastreerd, waardoor ze zich kunnen voortplanten als ze ontsnappen of worden gedumpt. Dit leidt tot meer zwerfhonden en meer druk op de asielen. Door een asielhond te adopteren, help je mee om dit probleem aan te pakken.

Goed voor hond en baas.

Zoals je ziet, zijn er veel goede redenen om een hond uit het dierenasiel te halen. Je doet niet alleen jezelf een plezier, maar ook de hond en de samenleving. Natuurlijk vergt het adopteren van een asielhond ook tijd, geduld en verantwoordelijkheid.

Je moet bereid zijn om je aan te passen aan de behoeften en het karakter van je nieuwe huisgenoot, en om hem of haar liefde, aandacht en zorg te geven voor de rest van zijn of haar leven. Maar als je daarvoor klaar bent, dan wacht er in het dierenasiel misschien wel jouw beste vriend!

Er zijn verschillende dierenasielen in Utrecht en omgeving. Neem gerust eens contact op voor alle informatie over het adopteren van een asielhond en hoe hun werkwijze is.

KynoFlex
KynoFlex

Hi, ik ben Wander en schrijf regelmatig nieuwe blogs voor KynoFlex Hondenschool en honden Gedragstherapeut Mariska. Het schrijven van blogs doe ik met veel plezier en enthousiasme. Mocht je in de blogs iets opvallen of een leuke suggestie hebben? Neem gerust contact met mij op. Zodat ik het blog met grote regelmaat kan aanvullen.

Disclaimer: De standpunten en meningen die in mijn blog uiteenzet, weerspiegelen mijn persoonlijke opvattingen en schrijfstijl (Wander) en zijn losstaand van officiële standpunten of beleidslijnen van KynoFlex. Ik ben als auteur niet aansprakelijk voor de inhoud van opmerkingen en reacties van derden op de gepubliceerde stukken hier.