Puppycursus

Kies voor een leuke en leerzame cursus voor pup en baasje.

KynoFlex hondenschool Utrecht

Mariska Brilleman KynoFlex Hondenschool Utrecht

Mariska Brilleman

KynoFlex Hondenschool Utrecht

Over de puppycursus


Heb of krijg je binnenkort een pup in huis? Dan is het goed om over het volgen van een puppycursus na te denken. Een leuke en leerzame puppycursus volgen kan bij KynoFlex hondenschool Utrecht. Je gaat tijdens de privé puppycursus op een persoonlijke manier aan de slag met je hulpvragen, vaardigheden leren en het beter begrijpen van je pup. Lees er hieronder snel meer over!

Een puppycursus is van grote meerwaarde voor pup en baas. Je gaat spelenderwijs de leukste vaardigheden ontdekken en krijgt gedurende de cursus inzichten waardoor jij je pup leert begrijpen.

Er wordt op een puppycursus aandacht besteed aan onderwerpen als zelfbeheersing, aandacht voor elkaar hebben, het bijten in handen of kleding, socialisatie en hulpvragen die je hebt. Door de wijze waarop bij KynoFlex hondenschool Utrecht aandacht is voor pup en baasje werk je aan een goede basis voor pup en baas.

Ook wordt de basis gelegd voor oefeningen als ‘zit’, het ‘hier komen’ en het ‘netjes meelopen aan de riem’. Maar het allerbelangrijkste is dat jij op een puppycursus heel precies leert hoe jij kan zorgen dat jouw pup graag met je wil samenwerken want alleen vrijwillige samenwerking maakt het kleine hondje van nu tot de betrouwbare en fijne kameraad van later.

Een puppycursus bij KynoFlex is dan ook bijzonder compleet! En dankzij de individuele trainingen kun je rekenen op professionele begeleiding volgens de laatste inzichten en aandacht voor de ontwikkelingen van pup en baas. Dit wordt ook nog eens onderstreept door het Martin Gaus en SPPD keurmerk.

Voordelen van de puppycursus

De puppycursus is ingericht om je als baasje van een geweldige pup te begeleiden, hulp te bieden bij vragen die je inzicht te geven in het begrijpen van je pup. Je volgt de puppycursus op een voor pup en baasje vertrouwde omgeving met alle prikkels en indrukken uit het dagelijks leven. Waarbij onze eerste afspraak circa één uur zal duren waarin wij alles met elkaar bespreken en je waardevolle uitleg krijgt.

Krijg inzicht in het opvoeden van jouw pup.

Leer je pup spelenderwijs begrijpen.

Ga aan de slag met een goede basis.

Je krijgt zowel theorie als praktijkervaring.

Leer de leukste vaardigheden en oefeningen.

De individuele begeleiding maakt dat de puppy cursus ook nog eens heel geschikt is voor mensen en gezinnen die een eerste pup in huis halen. Door de persoonlijke begeleiding kun je direct goede start met opvoeden maken.

Geaccrediteerd

Dé brancheorganisatie voor hondengedragdeskundigen

Je bent verzekerd van de beste en professionele gedragstherapeutische hulp voor je hond! Dan ben je bij hondenschool KynoFlex aan het juiste adres.

Gecertificeerd

Door hét Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk

Jouw huisdier in vertrouwde handen bij de door het Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk gecertificeerde hondenschool KynoFlex in Utrecht en omgeving.

Geschoold

De nieuwste inzichten en kennis hondenprofessionals

Als hondenprofessional ben ik op de hoogte van de nieuwste inzichten en volg ik jaarlijks meerdere erkende cursussen, seminars en trainingen voor hondenprofessionals.

Ervaring

Meer dan 10 jaar ervaring in het trainen van honden

Ik heb meer dan 10 jaar ervaring in het trainen van honden, asielhonden en plaatsing, uitlaathonden en buitenlandse honden die geplaatst en getraind moeten worden.

Wat zijn de voordelen van een puppycursus?

De voordelen van de puppycursus zijn enorm. Van de professionele ondersteuning waarop je kunt rekenen, de laatste inzichten en meer dan 10 jaar ervaring tot trainen in een omgeving met dagelijkse indrukken en prikkels. Waarbij plezier hebben tijdens leuke en leerzame training centraal staat. Je krijgt gedurende de training persoonlijke begeleiding en gaat praktische vaardigheden leren die het dagelijks leven makkelijker, leuker en plezieriger maken.

Wat kost een puppycursus?

Laten we voorop stellen dat de puppycursus je vooral veel zal opleveren. Je leert gedurende de puppycursus heel veel leuke vaardigheden, krijgt inzichten en leert samenwerken. Dit draagt bij aan een mooie toekomst voor hond en baas. De kosten voor een complete puppycursus met één op één begeleiding bij KynoFlex kun je vinden op de pagina mijn tarieven.

Ga je tijdens de puppycursus aan de slag met socialisatie?

Een puppycursus bij KynoFlex is ingericht op de hulpvraag en behoefte van pup, eigenaar en gezin. Heb je behoefte om met socialisatie van je pup aan de slag te gaan of loop je rond met vragen? Dan is het goed om daarmee aan de slag te gaan tijdens de puppycursus training aan de hand van de specifieke omgeving waarin jouw pup zal opgroeien maar ook aan de hand van adviezen, tips en informatie kan er veel worden bereikt door eigenaren.

Hoe lang duurt een training tijdens de puppycursus?

De puppycursus bestaat uit meerdere trainingsmomenten. De eerste training duurt ongeveer één uur en bestaat vooral uit theorie en het bespreken van hulpvragen die je hebt. Soms kan er ook al een eerste stap in de training gezet worden of krijg je advies. Na onze eerste afspraak zullen er nog 4 puppylessen worden ingepland van ongeveer 30 minuten. Omdat het een individuele training betreft is deze duur in de praktijk voldoende.

Kan ik ook meer lessen plannen bij een puppycursus?

Heb je na het afronden van de puppycursus behoefte aan meer puppylessen? Dan is dit natuurlijk mogelijk. Wanneer je de behoefte voelt is het goed om dit aan te geven. Bij het afnemen van extra lessen hoeft er natuurlijk geen theorieles gepland te worden en kunnen de trainingen voortgezet worden aan de hand van hulpvragen en behoeften die je hebt.

Wat ga je tijdens een puppycursus leren en oefenen?

Je gaat tijdens de puppycursus aan de slag met het leren van vaardigheden, samenwerken, vertrouwen en je hond beter begrijpen. Ik neem je gedurende de lessen mee aan de hand van praktische oefeningen die jij in het dagelijks leven goed kan gebruiken en heb aandacht voor al je hulpvragen of wanneer je ergens tegenaan loopt. Je kan denken aan het oefenen van zindelijkheid, socialisatie, vaardigheden, de eerste commando’s of puppybijten en gedrag dat een pup laat zien. Juist omdat de trainingen in de eigen omgeving van de pup plaatsvinden leveren deze je een groot voordeel op. Je gaat namelijk aan de slag met alledaagse invloeden en prikkels.

Is er tijdens de puppycursus aandacht voor de hulpvragen die je hebt?

De puppycursus is er echt op gericht om je verder te helpen. Je gaat echt aan de slag op plekken en momenten die bij je hulpvraag, doel en te leren vaardigheden passen. Dit kan aan huis, in de directe omgeving of in een losloop gebied zijn. Afgestemd op wat jouw hulpvraag is en je uiteindelijk wil bereiken.

Leer je ook inzicht te krijgen bij een puppycursus?

Er is tijdens de puppycursus aandacht voor de ontwikkeling van pup en baas. Er zal tijdens onze eerste afspraak besproken worden wat je hulpvraag is, jij wil trainen en op welke manier ik je daarbij kan helpen. Er is gedurende de training aandacht, ruimte voor al je vragen en het in de praktijk brengen van vaardigheden.

Wat is de werkwijze van de KynoFlex puppycursus?

Elke puppycursus mag dan verschillend zijn, de basis blijft hetzelfde. Dan heb ik het over je pup leren begrijpen (hondentaal begrijpen) en elkaar leren vertrouwen. Met andere woorden ga jij op een leuke en leerzame manier leren samenwerken met je pup. Aan de hand van je hulpvraag leer je gedurende de training om je pup te begrijpen. Wat laat de pup in bepaalde situaties zien (lichaamstaal) en hoe kun je daarop reageren. Hoe leer je vaardigheden op een voor hond en eigenaar leuke manier en wat komt er bij kijken. Je krijgt gedurende de training waardevolle informatie en inzichten die je vooruit helpen.

Is de puppycursus erkend door Martin Gaus en SPPD?

Als hondenprofessional Utrecht werk ik volgens de laatste inzichten in mijn vakgebied. Mijn kennis en professionaliteit wordt onderstreept door het Martin Gaus dierenwelzijn Keurmerk en strenge accreditatie door dé brancheorganisatie voor honden gedragsdeskundige en specialisten.

Zijn de lessen bij KynoFlex Hondenschool Utrecht positief?

Als hondenschool werk ik vanuit positieve en beloningsgerichte training. Door te belonen aan de hand van wat je wilt zien (goed gedrag) motiveer je de hond en kun je duidelijk maken wat de bedoeling is. Het is dan ook een heel leuke en leerzame manier waarbij hond en baas echt samenwerken en wat vertrouwen in elkaar versterkt.

Kun je bij KynoFlex met een clicker trainen?

Wil je aan de hand van een clicker trainen dan is dit natuurlijk mogelijk. Je kan de clicker tijdens iedere training inzetten. Ook wanneer het gebruiken van een clicker nieuw is kan ik je hierin begeleiden en zorgen dat je de clicker op de juiste manier leert te gebruiken.