Het dierenwelzijnkeurmerk

Er komen steeds meer hondenprofessionals die het dierenwelzijnkeurmerk dragen bij. Een mooie stap in de goede richting als je het ons vraagt. Want als je een hond hebt of wilt nemen, wil je natuurlijk dat je viervoeter goed wordt opgevoed en verzorgd.

Een hondenschool kan je daarbij helpen, maar hoe weet je of een hondenschool ook echt goed is voor je hond? Daarvoor is het dierenwelzijn keurmerk voor hondenscholen in het leven geroepen.

Het dierenwelzijn keurmerk voor hondenscholen is een initiatief van Edupet, die zich inzet voor de kwaliteit en het welzijn van huisdieren in Nederland. Het keurmerk geeft aan dat een hondenschool voldoet aan strenge eisen op het gebied van ervaring, veiligheid, kwaliteit, bedrijfsvoering, bijscholing en kennis.

Dierenwelzijnkeurmerk en kwaliteit

Als keurmerkdrager van het dierenwelzijn keurmerk wordt je jaarlijks gecontroleerd. Dit gebeurd door een onafhankelijke auditor, door het volgen van verplichte scholing en bijscholing en praktijkervaring. Je weet als hondeneigenaar dan ook dat je hond in goede handen is en er vanuit dierenwelzijn trainingen worden verricht die leuk en leerzaam zijn voor hond en baas.

Het dierenwelzijn keurmerk voor hondenscholen is dus een belangrijke graadmeter voor de kwaliteit van een hondenschool. Het helpt je om een goede keuze te maken voor jezelf en je hond. Want een blije hond betekent een blije baas!

Over keurmerk dragers

KynoFlex is een van de hondenscholen met het keurmerk, wat betekent dat de hondentrainingen rekening houden met de behoeften en het welzijn van de honden. KynoFlex biedt verschillende soorten trainingen aan, zoals een puppycursus, een pubercursus, clickertraining, hondentrainingen en hulpvragen. Waarbij het keurmerk helemaal aansluit op de kwaliteit die wij voor ogen hebben.

De trainingen zijn op individueel niveau bij je thuis of in de buurt, zodat je in een vertrouwde omgeving kunt werken aan een goede basis, vertrouwen en samenwerking met je hond. Je leert je hond beter begrijpen en gaat spelenderwijs aan de slag met praktische oefeningen voor alledaagse situaties.

Chat openen
Vragen? Laat het mij gerust weten!
Scan de code
Hi, Mariska hier 👋
Kan ik je misschien helpen?