Hardlopen met je hond.

Hoe leuk is het om samen met je hond hardlopen? Het is niet alleen een geweldige manier om fit te blijven, maar ook om de band met je trouwe viervoeter te versterken. In deze blog post geef ik je een aantal tips om veilig en plezierig te hardlopen met je hond.

Zeker tijdens de warmere maanden is het goed rekening te houden met het moment waarop je wil hardlopen, afstand en omgeving.

Goed voorbereid hardlopen met je hond.

Houd rekening houden met de leeftijd, het ras en de gezondheid van je hond. Niet elke hond is geschikt om lange afstanden te rennen. Sommige rassen hebben meer uithoudingsvermogen dan andere, en sommige hebben meer kans op oververhitting of blessures. Vraag altijd advies aan je dierenarts voordat je begint met hardlopen met je hond.

Ga goed voorbereid op pad. Een goed passend tuigje en een elastische lijn zijn essentieel om je hond comfortabel en onder controle te houden. Je kunt ook een heupgordel gebruiken om je handen vrij te houden. Zorg er ook voor dat je voldoende water en snacks meeneemt voor jezelf en je hond, vooral als je in warm weer gaat hardlopen.

De juiste route kiezen. Vermijd drukke wegen, fietspaden en andere plekken waar je hond kan worden afgeleid of in gevaar kan komen. Kies liever voor rustige paden, parken of bossen waar je hond kan genieten van de natuur. Houd je hond altijd aan de lijn, tenzij je in een gebied bent waar hij los mag lopen.

Bepaal het tempo en de afstand aanpassen aan je hond. Begin langzaam en bouw het geleidelijk op. Let goed op de signalen van je hond, zoals hijgen, kwijlen, trekken of achterblijven. Als je merkt dat je hond moe of oncomfortabel wordt, stop dan en geef hem rust en water. Forceer je hond nooit om verder te gaan dan hij aankan.

Maak vooral plezier tijdens het hardlopen!

Ten slotte moet je het leuk maken voor je hond. Beloon hem met complimenten, aaien en lekkers als hij goed meeloopt. Wissel af tussen verschillende routes en snelheden om het interessant te houden. Speel af en toe een spelletje met hem, zoals apporteren of verstoppertje. Zo maak je van hardlopen met je hond een leuke activiteit waar jullie allebei naar uitkijken!

Soms is hardlopen iets dat met een hondentraining geleerd moet worden. In dit geval kun je natuurlijk contact met mij opnemen. Zodat ik je kan helpen bij een goede voorbereiding en hondentraining voor een fijne en plezierige hardloop ervaring.

Chat openen
Vragen? Laat het mij gerust weten!
Scan de code
Hi, Mariska hier 👋
Kan ik je misschien helpen?