Pubercursus

Kies voor een leuke en leerzame cursus voor pup en baasje.

KynoFlex hondenschool Utrecht

Mariska Brilleman KynoFlex Hondenschool Utrecht

Mariska Brilleman

KynoFlex Hondenschool Utrecht

Over de pubercursus


Heeft je hond de pubertijd bereikt? Dan is mijn pubercursus (ook wel jonge honden cursus genoemd) een echte aanrader. Er veranderd nu eenmaal veel voor een jonge hond gedurende de pubertijd. Daar ga je tijdens de pubercursus echt mee aan de slag. Je krijgt antwoord en de juiste ondersteuning bij hulpvragen, vaardigheden en het beter begrijpen van je jonge hond en de pubertijd. Dit alles natuurlijk op een leuke en leerzame manier.

Een pubercursus is van grote meerwaarde voor jonge honden en baas. Je gaat spelenderwijs de leukste vaardigheden leren en krijgt gedurende de cursus inzichten waardoor jij je jonge hond veel beter leert begrijpen.

Jonge hondencursussen zijn volledig gericht op deze fase waarin jij als eigenaar leuke oefeningen gecombineerd krijgt met informatie over hoe jij om kan gaan met een puberende hond en al zijn perikelen.

Ook wordt de basis die je al hebt neergezet verder uitgebouwd en indien nodig herhaald. Je kunt denken aan commando’s die belangrijk zijn in het dagelijkse leven van hond en baas, aandacht vasthouden tijdens het wandelen en omgaan met de omgeving die tijdens de puberteit stukken interessanter is geworden.

Maar het allerbelangrijkste is dat jij op een pubercursus heel precies leert hoe jij kan zorgen dat jouw jonge hond graag met je wil samenwerken, hoe jij kunt zorgen dat je de aandacht hebt en optimaal kunt genieten van mooie samenwerkingen. Want alleen vrijwillige samenwerking maakt jouw hondje van nu tot de betrouwbare en fijne kameraad van later.

Een pubercursus bij KynoFlex is dan ook heel compleet! Je leert aan de hand van individuele trainingen en kun je rekenen op professionele begeleiding volgens de laatste inzichten. Er is volop aandacht voor de ontwikkelingen van pup en baas en plezier staat centraal. Dit wordt ook nog eens onderstreept door het Martin Gaus en SPPD keurmerk.

Voordelen van de pubercursus

De pubercursus is erop gericht om je echt verder te helpen. Voor veel baasjes is de puberteit nu eenmaal een heel lastige periode. Je krijgt daarom veel inzicht in jouw jonge hond en leert in een voor hond en baas vertrouwde omgeving. Waarin alle prikkels en indrukken uit het dagelijks leven samenkomen.

Krijg inzicht in het opvoeden van jouw jonge hond (puber).

Leer je jonge hond op een leuke manier begrijpen.

Ga aan de slag met werken aan een mooie toekomst.

Je krijgt zowel theorie als praktijkervaring.

Leer de leukste vaardigheden en oefeningen.

De privé begeleiding maakt dat de pubercursus voor jonge honden ook nog eens heel geschikt is voor mensen en gezinnen die deze periode voor de eerste keer meemaken en hulp of ondersteuning kunnen gebruiken.

Geaccrediteerd

Dé brancheorganisatie voor hondengedragdeskundigen

Je bent verzekerd van de beste en professionele gedragstherapeutische hulp voor je hond! Dan ben je bij hondenschool KynoFlex aan het juiste adres.

Gecertificeerd

Door hét Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk

Jouw huisdier in vertrouwde handen bij de door het Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk gecertificeerde hondenschool KynoFlex in Utrecht en omgeving.

Geschoold

De nieuwste inzichten en kennis hondenprofessionals

Als hondenprofessional ben ik op de hoogte van de nieuwste inzichten en volg ik jaarlijks meerdere erkende cursussen, seminars en trainingen voor hondenprofessionals.

Ervaring

Meer dan 10 jaar ervaring in het trainen van honden

Ik heb meer dan 10 jaar ervaring in het trainen van honden, asielhonden en plaatsing, uitlaathonden en buitenlandse honden die geplaatst en getraind moeten worden.

Wat zijn de voordelen van Privé pubercursus?

Er komt tijdens de pubertijd veel op je af. Daar ga ik samen met jou mee aan de slag. Waarbij je kan namelijk rekenen op professionele ondersteuning vanuit de laatste inzichten en meer dan 10 jaar ervaring met hondentrainingen. Waarbij plezier hebben tijdens leuke en leerzame training voor iedere hond en eigenaar natuurlijk centraal staat. Je leert je jonge hond direct beter begrijpen. Er is ook volop aandacht voor de vaardigheden die je wil leren, hulpvraag die je hebt en hoe je op een mooie manier kunt samenwerken met je jonge hond voor een mooie toekomst.

Hoe oud moet een jonge voor de pubercursus zijn?

De pubercursus is er echt voor jonge honden die in de pubertijd verkeren (richting de 5 maanden). Maar deze cursus is in het bijzonder ook geschikt voor buitenlandse honden die nog niet zoveel gewend zijn.

Is een pubercursus voor jonge honden echt belangrijk?

Er veranderd tijdens de pubertijd veel voor een hond. Door deze veranderingen hebben veel mensen vragen of lopen tegen verschillende veranderingen in gedrag aan. Wat er veranderd of waar je hulp bij kan gebruiken verschilt per jonge hond en eigenaar. Daar ga je tijdens de pubercursus mee aan de slag en wat een pubercursus zo belangrijk maakt.

Wat ga je tijdens de privé pubercursus leren?

Je gaat tijdens de pubercursus aan de slag met het leren en herhalen van vaardigheden, samenwerken, vertrouwen en je hond beter begrijpen. Ik neem je gedurende de lessen mee aan de hand van praktische oefeningen die jij in het dagelijks leven goed kan gebruiken. Er is natuurlijk ook aandacht voor al je hulpvragen of wanneer je ergens tegenaan loopt.

Is KynoFlex Hondenschool Utrecht erkend?

Als hondenschool ben ik geaccrediteerd als keurmerkdrager van het Martin Gaus Keurmerk en aangesloten bij het Platform van Professionele Diergedragsdeskundigen (SPPD). Ik volg jaarlijks meerdere bijscholingen en verdiepingscursussen om je als eigenaar nog beter van dienst te kunnen zijn.

Wat is de werkwijze van de KynoFlex pubercursus?

Elke pubercursus mag dan verschillend zijn, de basis blijft hetzelfde. Dan heb ik het over je puber leren begrijpen (hondentaal begrijpen) en elkaar leren vertrouwen. Met andere woorden ga jij op een leuke en leerzame manier leren samenwerken met je jong hond. Aan de hand van je hulpvraag leer je gedurende de training om je puber te begrijpen. Wat laat de puber in bepaalde situaties zien (lichaamstaal) en hoe kun je daarop reageren. Hoe leer je vaardigheden op een voor hond en eigenaar leuke manier en wat komt er bij kijken. Je krijgt gedurende de training waardevolle informatie en inzichten die je vooruit helpen.

Zijn de lessen bij KynoFlex Hondenschool Utrecht positief?

Als hondenschool werk ik vanuit positieve en beloningsgerichte training. Door te belonen aan de hand van wat je wilt zien (goed gedrag) motiveer je de hond en kun je duidelijk maken wat de bedoeling is. Het is dan ook een heel leuke en leerzame manier waarbij hond en baas echt samenwerken en wat vertrouwen in elkaar versterkt.

Kun je bij KynoFlex met een clicker trainen?

Wil je aan de hand van een clicker trainen dan is dit natuurlijk mogelijk. Je kan de clicker tijdens iedere training inzetten. Ook wanneer het gebruiken van een clicker nieuw is kan ik je hierin begeleiden en zorgen dat je de clicker op de juiste manier leert te gebruiken.