In dit blog vertel ik je over zomers plezier met je hond. Niets leuker dan dat! Maar wat kun je tijdens de warme zomerdagen doen? Best lastig om leuke activiteiten te vinden die je tijdens de warme dagen kunt doen…
Zomers plezier voor hond en baasje!

In dit blog vertel ik je over zomers plezier met je hond. Niets leuker dan dat! Maar wat kun je tijdens de warme zomerdagen doen? Best lastig om leuke activiteiten te vinden die je tijdens de warme dagen kunt doen. Dat wordt de komende weken dus op tijd uit de veren om die mooie ochtendwandeling te maken. Maar ook in de late uurtjes de ronde maken. 

Maar overdag kun je ook leuke activiteiten plannen. Wat dacht je van de snuffelmat eens inzetten, speuren in de tuin of heerlijke honden ijsjes maken. En dan hebben we het nog niet eens over waterpret gehad. Want een voetenbadje, sproeier of andere soorten waterpret mogen natuurlijk niet ontbreken. 

Wist je trouwens dat er ook veel praktische zaken te koop zijn. De koelmatten zijn hier absoluut een voorbeeld van. Ga er zelf met warme voeten maar eens op staan. Al de warmte raak je gemakkelijk kwijt. Tijd om jouw huis zomerproof te maken! 

Oplossingen, ze zijn er in overvloed! 

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zeker als je er tijdens de warme dagen op uit gaat. Neem bijvoorbeeld water mee tijdens een wandeling, zelfs als het nog niet zo warm is. Er is overigens niet overal water waar een hond kan drinken, zwemmen of zijn warmte kan afstaan. 

De temperatuur in een auto kan flink oplopen. Laat een hond dus nooit alleen in een warme auto achter. Zelfs als het maar heel eventjes is. Een voorbijganger weet niet of je lang of kort weg bent. Bovendien is voorkomen beter dan genezen toch? 

Ondanks dat je misschien een heerlijke airco in de auto hebt kan het voor een hond nog altijd flink warm zijn. Zorg er daarom voor dat je er alles aan doet om de rit in een auto zo aangenaam mogelijk te maken. De koelmatjes bijvoorbeeld, die kun je ook makkelijk in een auto plaatsen. Maar zorg ook dat de hond een keuze heeft om er niet op te liggen of staan. 

En bij thuiskomst heb je natuurlijk dat heerlijke honden ijsje klaar staan in de vriezer. Je kunt het zo eenvoudig of juist lastig maken als je zelf wilt. Van yoghurt, brokjes en die heerlijke koekjes tot speciale honden ijs mixen die je kunt kopen bij een speciaalzaak.

Wil je meer weten?

Stuur mij gerust een berichtje!

Ook interessant

Het Dierenwelzijn Keurmerk van Edupet

Het Dierenwelzijn Keurmerk van Edupet

Honden gedragstherapie

Waarom is honden gedragstherapie belangrijk?

Wil jij je hond leren loslopen

Wil jij je hond leren loslopen?

Prive hondentraining aan huis

Prive hondentraining aan huis met Kynoflex is echt maatwerk

Aan de slag met je angstige hond

Angstige hond en gedragstherapie.

Hoe maak je de mooiste hondenfoto's (1)

Wat maakt je hond fotograferen zo interessant?

Honden blog & kennisbank

Hi, ik ben Wander en schrijf regelmatig nieuwe blogs voor KynoFlex Hondenschool Utrecht (Mariska). Het schrijven van blogs doe ik met veel plezier en enthousiasme. Heb jij een suggestie, leuk onderwerp of wil je ergens meer over lezen? Neem gerust contact met mij op!

Whatsapp
1
Scan de code
Hi, mariska hier!👋
Kan ik je misschien helpen?