Zomers plezier voor hond en baasje!
13 juli 2021 
1 min. leestijd

Zomers plezier voor hond en baasje!

In dit blog vertel ik je over zomers plezier met je hond. Niets leuker dan dat! Maar wat kun je tijdens de warme zomerdagen doen? Best lastig om leuke activiteiten te vinden die je tijdens de warme dagen kunt doen. Dat wordt de komende weken dus op tijd uit de veren om die mooie ochtendwandeling te maken. Maar ook in de late uurtjes de ronde maken. 

Maar overdag kun je ook leuke activiteiten plannen. Wat dacht je van de snuffelmat eens inzetten, speuren in de tuin of heerlijke honden ijsjes maken. En dan hebben we het nog niet eens over waterpret gehad. Want een voetenbadje, sproeier of andere soorten waterpret mogen natuurlijk niet ontbreken. 

Wist je trouwens dat er ook veel praktische zaken te koop zijn. De koelmatten zijn hier absoluut een voorbeeld van. Ga er zelf met warme voeten maar eens op staan. Al de warmte raak je gemakkelijk kwijt. Tijd om jouw huis zomerproof te maken! 

Oplossingen, ze zijn er in overvloed! 

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zeker als je er tijdens de warme dagen op uit gaat. Neem bijvoorbeeld water mee tijdens een wandeling, zelfs als het nog niet zo warm is. Er is overigens niet overal water waar een hond kan drinken, zwemmen of zijn warmte kan afstaan. 

De temperatuur in een auto kan flink oplopen. Laat een hond dus nooit alleen in een warme auto achter. Zelfs als het maar heel eventjes is. Een voorbijganger weet niet of je lang of kort weg bent. Bovendien is voorkomen beter dan genezen toch? 

Ondanks dat je misschien een heerlijke airco in de auto hebt kan het voor een hond nog altijd flink warm zijn. Zorg er daarom voor dat je er alles aan doet om de rit in een auto zo aangenaam mogelijk te maken. De koelmatjes bijvoorbeeld, die kun je ook makkelijk in een auto plaatsen. Maar zorg ook dat de hond een keuze heeft om er niet op te liggen of staan. 

En bij thuiskomst heb je natuurlijk dat heerlijke honden ijsje klaar staan in de vriezer. Je kunt het zo eenvoudig of juist lastig maken als je zelf wilt. Van yoghurt, brokjes en die heerlijke koekjes tot speciale honden ijs mixen die je kunt kopen bij een speciaalzaak.

Over de schrijver
Hallo, ik ben Wander (vriend van Mariska) en de grootste supporter & bewonderaar van waar Mariska zich iedere dag voor inzet. Het helpen van hondenbezitters met hun hulpvraag. Elke dag hoor ik de mooiste verhalen en behaalde successen. Want trots en betrokken is ze absoluut! Maar bloggen? Dat doe ik voor Mariska omdat het echt wel iets is wat ik ontzettend leuk vind om te doen. Heb je een leuke suggestie voor een aankomend blog? Ik ben voortdurend op zoek naar inspiratie en motivatie. Laat gerust een reactie achter of stuur mij een persoonlijke mail (kan gewoon via de contactpagina).
Disclaimer: dit blog artikel is niet geschreven door Mariska. In ieder blog artikel kunnen producten of diensten worden aanbevolen van een externe partner, webwinkel of samenwerking.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down