Wil jij ook wel eens ontspannen wandelen?

Wil jij ook wandelen zonder trekken? Je bent echt niet de enige die daarmee aan de slag wil. En waarom zou je wachten. Ik kan je helpen tijdens een privé hondentraining wandelen zonder trekken. Zodat jij alle handvatten, informatie en tips krijgt die nodig zijn voor een ontspannen wandeling. Wanneer een hond aan de lijn trekt tijdens het wandelen is dit vervelend. Zeker als je net had voorgenomen om die mooie wandeling te maken. Gelukkig is er vaak wat aan te doen met een goede hondentraining. Waarbij het uiteraard wel belangrijk is de reden dat een hond aan de lijn trekt te weten. Er is namelijk een groot verschil tussen wandelen met een gespannen lijn of werkelijk in de lijn hangen en jou als baasje meesleuren. Hoewel het beide niet fijn loopt en het plezier dat je wilt behoorlijk in de weg kan staan. Laten wij beginnen met het feit dat je niet voor niets aan de bel trekt. Vaak heeft het dan al een tijdje geduurd. Je wilt er dus echt vanaf en bent bereid om er ook werk van te maken in de vorm van een fysieke hondentraining. Maar vaak (als ik kijk naar de praktijk) heb je meerdere trainingen nodig om het echt voor elkaar te krijgen. Waarbij het ook belangrijk is dat de oorzaak duidelijk is.

Kun jij je een ontspannen wandeling voorstellen?

KynoFlex Kun jij je een ontspannen wandeling voorstellen

Je kunt je vaak niet direct een ontspannen wandeling voorstellen. Dit komt omdat je hond misschien al sinds jaar en dag aan de lijn trekt tijdens het wandelen. Maar het is wel goed om ook daaraan te denken. Dit motiveert je niet alleen, je hebt ook het besef dat het anders kan. Want hoe mooi zou het zijn als jij binnen een aantal weken of maanden de eerste stappen al kan zetten. Het eerste rondje vol aandacht en plezier kan maken? Laten wij daarom een training plannen zodat ik je kan helpen bij het wandelen zonder dat de hond aan de lijn trekt, zonder dat jij over straat wordt gesleept en zonder dat jij je plezier in het uitlaten verliest. Het heeft je zoveel te bieden als het gaat om vertrouwen, samenwerken en blijdschap. Je voorkomt dat uitlaten van een hond een opgave aan het worden is. Het moet nu eenmaal een aantal keren per dag gebeuren, dan kan je net zo goed genieten toch?

Meest gestelde vragen over wandelen zonder trekken.

Ook over wandelen zonder trekken zijn er veel vragen. De meest gestelde vragen over wandelen zonder trekken kun je hieronder vinden.

Kan elke hond rustig aan de lijn wandelen?

Ja, elke gezinshond kan wandelen zonder trekken in principe aanleren. Het hangt natuurlijk wel van het soort hond, baasje en andere invloedrijke omstandigheden af. Waarbij er altijd rekening gehouden moet worden met uitzonderingen.

Heb je hulpmiddelen nodig voor wandelen zonder trekken?

Nee, in de basis zijn er voor wandelen zonder trekken geen hulpmiddelen nodig en zou de training zo opgestart kunnen worden. In enkele gevallen kan er voor een anti trek hondentuig worden gekozen. Wat het aanleren wat gemakkelijker zou kunnen maken of om te voorkomen dat een baasje omver getrokken wordt.

Hoe lang duurt het aanleren van wandelen zonder trekken?

Het aanleren van wandelen zonder trekken verschilt per hond. De een heeft het in een enkele training helemaal door waar de ander een heel traject in moet. En mogelijk ook hulpmiddelen en een effectievere beloningsstrategie nodig heeft. Het ligt er dus maar helemaal aan wat voor hond het is, de reden is dat een hond aan de lijn trekt tijdens het wandelen en hoe je als baasje omgaat met dit gedrag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *