Mijn werkwijze

KynoFlex Hondenschool Utrecht

KynoFlex hondenschool Utrecht

Mariska Brilleman KynoFlex Hondenschool Utrecht

Mariska Brilleman

KynoFlex Hondenschool Utrecht

Over mijn werkwijze


Elke hondentraining mag dan verschillend zijn, de basis blijft hetzelfde. Dan heb ik het over je hond begrijpen (hondentaal begrijpen) en elkaar leren vertrouwen. Met andere woorden ga jij op een leuke en leerzame manier leren samenwerken met je hond. Aan de hand van je hulpvraag leer je gedurende de training om je hond te begrijpen. Wat laat de hond in bepaalde situaties zien (lichaamstaal) en hoe kun je daarop reageren. Je krijgt gedurende de training waardevolle informatie en inzichten die je vooruit helpen.

Het trainen in een alledaagse omgeving heeft voordelen. Een hond leert om met prikkels uit het dagelijks leven omgaan. Dit kan thuis of een afgesproken locatie zijn, afhankelijk wat je wilt trainen. De plaats en manier van trainen versterkt de band tussen hond en baas.

Een positieve en leuke uitdaging

Als hondenschool werk ik vanuit positieve en beloningsgerichte training. Een training mag best een leuke uitdaging zijn. Door te belonen aan de hand van wat je wilt zien (goed gedrag) motiveer je de hond en kun je duidelijk maken wat de bedoeling is. Het is dan ook een heel leuke en leerzame manier waarbij hond en baas echt samenwerken en wat vertrouwen in elkaar versterkt.

Indien het gebruiken of aan de hand van een clicker wil trainen is dit natuurlijk mogelijk. Je kan de clicker tijdens iedere training inzetten. Ook wanneer het gebruiken van een clicker nieuw is kan ik je hierin begeleiden en zorgen dat je de clicker op de juiste manier leert te gebruiken.

Voordelen mijn werkwijze

Het trainen in een voor de hond en baas vertrouwde omgeving levert je heel veel voordelen op. Je krijgt handvatten die je in de praktijk direct kunt toepassen, brengt vaardigheden direct in de praktijk en leert je hond beter begrijpen.

Krijg inzicht in het opvoeden van jouw pup.

Leer je pup spelenderwijs begrijpen.

Ga aan de slag met een goede basis.

Je krijgt zowel theorie als praktijkervaring.

Leer de leukste vaardigheden en oefeningen.

De individuele begeleiding maakt een cursus of training bovendien geschikt voor iedereen die voor het eerst voor de uitdaging staat om een hond op te voeden. Je kunt met al je vragen bij mij terecht, krijgt handvatten en veel mooie tips.