Wat maakt kauwen voor een hond belangrijk?
15 juli 2021 
1 min. leestijd

Wat maakt kauwen voor een hond belangrijk?

De dierenspeciaalzaken liggen er vol mee. Botten en kauwspeelgoed voor honden. Maar wat maakt het kauwen voor een hond nu zo belangrijk? Waar moet je rekening mee houden en vooral wat moet je erover weten.

Natuurlijk is iedere hond verschillend. Maar toch bestaat er vaak de behoefte om te kunnen kluiven of kauwen. Het is voor een pup bijvoorbeeld de manier om de wereld te ontdekken. Je zal dan ook merken als je er geen gehoor aan geeft dat de pup alles pakt dat niet bedoeld is om op te kluiven. Waar het bij oudere honden vaak een behoefte is om verveling tegen te gaan. Het bied in dit geval dus een stukje uitdaging. 

Hoe je het ook bekijkt, de meeste honden zien een kluif wel zitten en kunnen je behoorlijk dankbaar zijn als je er eentje mee zal nemen. Door een beetje te variëren leer je snel wat de favoriete kluif of stuk speelgoed van je hond is. Handig voor je volgende bezoek aan een dierenspeciaalzaak. 

Waar moet je op letten bij kauwspeelgoed?

Wanneer je voor kauwspeelgoed kiest is het vooral goed te weten om regelmatig te variëren. Zo kan een hond kiezen waar hij behoefte aan heeft. Je zal merken dat dit per dag kan verschillen, hoewel de meeste een absolute favoriet zullen hebben. Enkele voorbeelden van kauwspeelgoed zijn de Nylabone Dura Chew, Zogoflex of de welbekende touw kluiven. Waar de interesse van je hond ligt is dus absoluut ontdekken. Er komen bovendien regelmatig nieuwe leuke producten bij die soms absoluut het proberen waard zijn. 

Bij het kiezen van kauwspeelgoed is het belangrijk dat je alert blijft op het afbijten van stukken of delen. Een hond kan zich hierin verslikken of het kan opgegeten worden, wat natuurlijk niet de bedoeling is.

Waar moet je op letten bij botten en kluiven?

Er zijn botten en kluiven van vele materialen en formaten. Het is goed te onderzoeken welke geschikt zijn voor jouw hond. Maar natuurlijk ook of het veilig is. Wanneer je voor verse vleesbotten kiest kun je bijvoorbeeld te maken hebben met botsplinters. Dat wil je natuurlijk niet. Bovendien kan niet iedere hond tegen vers vlees. Goed om te weten dus. En gelukkig zijn er voldoende alternatieven te koop.

Laat je in een winkel goed adviseren. De meeste speciaalzaken hebben goed zicht op hun assortiment en uitstekende productkennis. Waardoor je goed geïnformeerd en met kwaliteit botten en kluiven naar huis gaat.

Heel veel kluifplezier!
Heeft jouw hond ook een absolute favoriet? Laat het ons weten!

Over de schrijver
Hallo, ik ben Wander (vriend van Mariska) en de grootste supporter & bewonderaar van waar Mariska zich iedere dag voor inzet. Het helpen van hondenbezitters met hun hulpvraag. Elke dag hoor ik de mooiste verhalen en behaalde successen. Want trots en betrokken is ze absoluut! Maar bloggen? Dat doe ik voor Mariska omdat het echt wel iets is wat ik ontzettend leuk vind om te doen. Heb je een leuke suggestie voor een aankomend blog? Ik ben voortdurend op zoek naar inspiratie en motivatie. Laat gerust een reactie achter of stuur mij een persoonlijke mail (kan gewoon via de contactpagina).
Disclaimer: dit blog artikel is niet geschreven door Mariska. In ieder blog artikel kunnen producten of diensten worden aanbevolen van een externe partner, webwinkel of samenwerking.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down