Wat is socialiseren van een pup?
15 februari 2021 

Wat is socialiseren van een pup?

Gefeliciteerd, je hebt een pup in huis. Nu kan het socialiseren van je pup beginnen. Maar dan moet je natuurlijk wel weten wat je allemaal te wachten staat en socialisatie is. Als je het hebt over de socialisatie van een pup bestaat dit doorgaans uit een pup leren wat hij in het verdere leven allemaal kan verwachten. Je laat een pup op zijn eigen tempo kennismaken met verschillende soorten mensen, andere dieren, voertuigen, geluiden of geuren. Het is tijdens het socialiseren belangrijk dat je pup op een positieve wijze indrukken kan opdoen. Zo ontwikkeld een pup positieve ervaringen waardoor een pup op latere leeftijd minder snel angsten of stress zal hebben. Omdat het simpelweg veilig en vertrouwd voelt. Er komt vaak veel bij kijken als het om socialisatie van je pup gaat. Het is naast vooral een leuke ook een lastige periode. Die ook nog eens een bijzonder belangrijke periode is waarin een pup de wereld echt zal verkennen. Bovendien is ieder gezin waarin een pup zal opgroeien ook anders. Je kunt denken aan kinderen, andere huisdieren of de woning zelf. Geen wonder dat je vragen hebt of handvatten wilt om echt verder te komen.

Aan de slag met socialiseren.

Ik kan mij helemaal voorstellen dat jij je afvraagt hoe je het socialiseren moet aanpakken en wat er allemaal bij komt kijken. Dit is misschien wel de reden dat ik mijn privé puppycursus aanraad wanneer je vragen hebt, aan de slag wilt met socialisatie en handvatten wilt om het allemaal goed aan te pakken. Maar ook als alles goed gaat is de puppycursus een aanrader. Blijf dus niet met je vragen rondlopen, dit zou zonde zijn! Bovendien plan je een afspraak op dagen en tijden die je echt uitkomen en kom ik gewoon aan huis of op een afgesproken locatie. Gaan wij aan de slag?
Over de schrijver
Hallo, ik ben Mariska Brilleman en woon in het prachtige Kockengen. Hier woon ik samen met mijn vriend, zoontje, Wylor een australian shepherd, Gibbs een Welsh Corgi Cardigan en twee Noorse Boskatten Floki en Tyes. Mijn eerste hond was een Rottweiler (Gizmo) die zijn hele leven ziek bleek te zijn en daardoor flinke gedragsproblemen had. De reden dat ik mij enorm ben gaan verdiepen in hondentrainingen, hondengedrag en gezondheid. Ik ben sinds 2015 gediplomeerd als Kynologisch instructeur via de Martin Gaus academie en geef inmiddels al vele jaren uiteenlopende cursussen en hondentrainingen.
Bijna afgerond heb ik de opleiding Kynologisch gedragstherapeut aan de Martin Gaus Academie. Daarnaast volg ik voortdurend actuele en interessante lezingen, seminars, cursussen en bijscholingen. Ik hoop nog een hele hoop te leren in mijn leven, je bent immers nooit uitgeleerd.
Reactie plaatsen