Home Cursus aanbod Inschrijven

Voor hond en baas de leukste activiteiten!

Ben je op zoek naar een leuke activiteit voor hond en baas? Dan is dit artikel jouw inspiratiebron van vandaag. Van een alledaagse wandeling in de buurt, het park of bos nog leuker maken tot echt even tijd voor elkaar hebben met hondenpuzzels en denkwerk.

Als hondentrainer geef ik zeker niet alleen les aan honden en hun baasjes. Ik maak zelf ook veel tijd voor mijn eigen honden. Ik maak graag wandelingen, doe verschillende hondensporten waaronder detectie, speuren en flyball.

Daarnaast is onze Corgi de steun en toeverlaat van mijn zoontje en zijn Autisme; vanaf het eerste moment dat wij bij de fokker op bezoek zijn geweest.  Waarvoor oefeningen en training ingezet wordt in mijn dagelijks leven.

Zoals je hebt gelezen is er geniet te doen en vind je in een handomdraai een leuke activiteit voor hond en baas. Van echt genieten, sporten en ondersteuning binnen het gezin waar je veel plezier van kunt hebben.

Een leuke wandeling voor hond en baas.

Een leuke wandeling bijzonder maken is zeker niet lastig. Het enige dat je nodig hebt is een mooie plek om onbezorgd te kunnen wandelen en jouw hond echt zijn gang kan gaan.

Als het om mooie wandelplekken gaat is Nederland een rijk land. Er zijn veel parken, bossen en routes in gemeenten zelf. Enkele van de mooiste plekken om samen met je hond te wandelen kun je op natuurmonumenten vinden. Op de website vind je daarnaast ook praktische informatie en regels van bepaalde gebieden. Zo ben je goed voorbereid wat bijdraagt aan het plezier dat jij en je hond gaan beleven.

Wil je ook een mooie wandeling maken? Daar staat natuurlijk wel tegenover dat je hond ook echt ontspannen aan de lijn kan lopen, luistert wanneer je roept en vooral niet weg zal lopen. Is dit nog niet het geval? Plan gerust een afspraak voor leuke en leerzame honden privélessen.

Een hondensport voor hond en baas.

Het zal je niet verbazen dat er veel verschillende hondensporten zijn. Er is voor iedere hond en baas wel een leuke uitdaging te vinden. Waarbij meedoen aan een hondensport meerdere voordelen heeft. Je leert echt samenwerken, krijgt vertrouwen en versterkt je band.

Bij veel hondensporten heb je inloopmomenten of kun je tegen een vergoeding eerst kijken of de hondensport bij jouw hond past; zonder dat je verplichtingen hebt. Mijn advies is om zeker eens rond te kijken. Een hondensport heeft echt mooie voordelen waar jij en je hond van zullen profiteren.

Hersenwerk, puzzels en denkwerk.

Wie heeft ze niet gezien in de betere dierenspeciaalzaak. Dan heb ik het over de verschillende hersenwerken, puzzels en denkwerken. Het zijn stuk voor stuk geweldige items om mee aan de slag te gaan en behoren absoluut tot een van de leuke activiteit voor hond en baas. Het is leuk om te doen en je leert een hond zijn neus op een goede manier gebruiken.

Je kunt hersenwerken, puzzels en denkwerkjes in verschillende soorten vinden waarbij je deze dus aan het niveau van je hond kan aanpassen. Met je hond aan de slag gaan hoeft overigens geen uren te duren. Een hond zal doorgaans voldoende hebben aan enkele korte momenten.  

Ben je niet zo van de puzzels en hersenwerken? Dan is een snuffelmat ook heel leuk en stukken makkelijker om uit te voeren. Je kan een snuffelmat sneller en veel gemakkelijker vullen en laten uitvoeren. Bij het inzetten van een snuffelmat is het overigens wel verstandig om er gedurende de tijd bij te blijven en de mat tijdig weer weg te halen.

Wees creatief in je zoektocht!

Er zijn natuurlijk nog veel meer verschillende activiteiten voor hond en baas die leuk zijn. De een gaat samen met zijn hond op een suppen waar de ander liever het strand door weer en wind bezoekt. En er komen steeds meer leuke activiteiten bij.

Het is dus goed om rond te kijken. Houd rekening bij wat je zelf leuk zou vinden of lijkt, wat je ervoor moet doen en of je hond er ook plezier aan beleeft. Soms hoeven activiteiten niet groot te zijn om samen te genieten.

Heb je ook een leuke ervaring met een activiteit? Onderaan dit bericht kun je een reactie geven om deze met duizenden lezers te delen! Ik zeg doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *