Honden gedragstherapie Uitvallende hond

Honden gedragstherapeut nodig? Met KynoFlex hondenschool Utrecht kies je voor een erkend en gediplomeerd Kynologisch gedragstherapeut die is aangesloten bij de Nederlandse vereniging van Gedragstherapeuten voor Honden en ben je verzekerd van kundig en professionele gedragsbegeleiding voor hond en baas.

Begeleiding aan huis

De gedragsbegeleiding is aan huis of in de directe omgeving.

Individuele aanpak

Je kunt rekenen op gerichte en individuele gedragsbegeleiding.

Aandacht en zorg

Er is volop aandacht voor jouw persoonlijke situatie.

Je hond begrijpen

Je leert je hond op een leuke manier veel beter begrijpen.

Dierenwelzijn

Bij gedragstherapie is er zorg en aandacht voor dierenwelzijn.

Balans en structuur

Ontdek de juiste balans aan de hand van een goede structuur.

Leuk en leerzaam

Leuke en leerzame begeleiding voor hond, baas en gezin.

Kwaliteit maatwerk

Ontdek de meerwaarde van honden gedragstherapie.

Help, mijn ik heb een uitvallende hond!

Het uitvallen van honden naar soortgenoten, mensen, voertuigen of andere dieren is een veel voorkomend probleem. Het kan plezier en ontspanning tijdens wandelen en andere activiteiten dan ook behoorlijk in de weg staan. Bovendien heb je als eigenaar vast en zeker al van alles geprobeerd maar ondanks jouw inspanningen lijkt niets te helpen! Heel vervelend voor jouw als eigenaar maar ook voor de hond zelf.

Het is daarom goed dat je bij mij terechtgekomen bent. Als erkend NVGH Gedragstherapeut help ik eigenaren graag met hun uitvallende hond. Zodat hond en baas weer plezier kunnen ervaren en activiteiten kunnen ondernemen.

Wat is een uitvallende hond?

Een uitvallende hond noemen we ook wel reactieve hond. Dit is een hond die overmatig reageert op bepaalde prikkels en indrukken in zijn omgeving. Dit kan zich uiten in bijvoorbeeld uitvallen.

De triggers voor het vertonen van uitval gedrag kunnen variëren van andere honden en mensen tot specifieke situaties of voorwerpen. Reactiviteit kan voortkomen uit angst, opwinding, frustratie of een gebrek aan socialisatie en training.

Klanten over KynoFlex. Dé Hondenschool & Honden Gedragstherapie in Utrecht en omgeving!

Aandacht en zorg voor hond & baas!

Dustin van Gorkom

Het trainen met Mariska is mega fijn. We krijgen veel tips om aandachtsoefeningen te trainen met onze Aussie Diesel van 4.5 maand. Vooruitgang is snel te zien. Erg prettig (ook als je weinig problemen zoals ons) om vooral toekomstige ... lees meer

Isabelle van der Meer

Mariska heeft ons ontzettend goed geholpen met onze Goos. Binnen 1 dag merken we al resultaat na het opvolgen van enkele zeer eenvoudige tips van Mariska. Ze is een ontzettend lieve vrouw met een echt dierenhart. Ze vroeg goed d... lees meer

Miranda (Lotus Cura)

Mariska is een zeer ervaren en kundige hondentrainer. Ze geeft individuele trainingen aan huis en op locatie. Het voordeel hiervan is dat je heel specifiek met je probleem aan de slag kunt gaan op een dag en tijdstip dat jouw uitkomt. Absoluut een aanrader! lees meer

Honden gedragstherapie bij een uitvallende hond.

Als honden gedragstherapeut geef ik je middels gedragstherapie inzicht in het gedrag dat je hond laat zien, waarom je hond dit gedrag vertoont en hoe je dit gedrag kan veranderen aan de hand van training en honden gedragsbegeleiding. Echt maatwerk dat is afgestemd op eigenaar, hond en omgeving. Waarbij je daadwerkelijk het (probleem)gedrag van jouw hond heel gericht, op een positieve wijze en stap-voor-stap zal veranderen of wegnemen.

Maatwerk met oog voor hond en baas!

Voor complexe gedragsproblemen bij honden bestaat er geen kant-en-klare oplossing. Het is belangrijk om te begrijpen dat hondengedragstherapie slechts een eerste stap is waarbij je professionele begeleiding krijgt om stappen te maken. Het vereist veel tijd, training en toewijding van jou als eigenaar om het gedrag van je hond te veranderen of te voorkomen. Gelukkig is de investering in hondengedragstherapie zeker de moeite waard en zorgt het voor meer rust, geluk en plezier voor zowel jou als je hond. Ik kan je de juiste professionele begeleiding bieden die je nodig hebt.

Stappenplan Gedragstherapie voor honden

Er is geen kant-en-klare oplossing voor de (complexe) honden gedragsproblemen. Het is belangrijk om te begrijpen dat hondengedragstherapie slechts een eerste stap is. Het vergt veel tijd, training en inzet van jou als baas om het gedrag van je hond te veranderen of te voorkomen. Gelukkig is de investering in gedragstherapie voor honden meer dan de moeite waard en zorgt het voor meer rust, geluk en plezier voor hond en baas.

Stap 1 : Gedragstherapie consult

Gedragsconsult

Het honden gedragsconsult is altijd bij jullie thuis (de plek waar de gedragsproblemen zich voordoen). Ik stel tijdens het gedragsconsult vragen en doe een uitgebreide observatie.

Stap 2 : Digitaal behandelplan

Digitaal behandelplan

Enkele dagen na het gedragsconsult ontvang je het behandeplan. In dit plan lees je alles dat tijdens het consult besproken is en mijn advies voor vervolgafspraken en training.

Stap 3 : Gedragsbegeleiding

KynoFlex Hondenschool Utrecht Hondentraining

Gedragsbegeleiding

Afhankelijk van het gedrag dat je hond laat zien volgt uitgebreide gedragsbegeleiding, training en ondersteuning dat bij de gedragsproblemen van je hond past.

NVGH Gedragstherapeut Mariska (KynoFlex.nl)

Als kynologisch gedragstherapeut streef ik ernaar om mijn klanten een uitgebreid scala aan hoogwaardige zorg, aandacht en gedragsbegeleiding te bieden. Bij gedragstherapie is het gedragsconsult, een digitaal behandelplan en bijbehorende trainingsmaterialen altijd inbegrepen.

Daarnaast wordt er altijd een tweede afspraak gepland voor verdere opvolging, die ook bij de prijs is inbegrepen. Zo ben je altijd verzekerd van professionele nazorg en een uitgebreide evaluatie.

Het is echter belangrijk op te merken dat honden gedragstherapie echt maatwerk is. Soms vereist gedragstherapie meer begeleiding, ondersteuning en training dan wat in het pakket is inbegrepen. Dit hangt altijd af van de gedragsproblemen en hun complexiteit.

Gedragsproblemen bij honden stoppen niet vanzelf!

Wanneer jouw hond probleemgedrag vertoont is het van belangrijk om zo snel mogelijk professionele hulp van een gediplomeerd en erkend Kynologisch gedragstherapeut in te schakelen. Het gedrag zal namelijk niet vanzelf stoppen en de kans is groot dat het alleen maar erger wordt. Dat kan het plezier behoorlijk in de weg staan! Gedragstherapie voor honden kan de oplossing bieden. Omdat ieder probleemgedrag bij honden een unieke maatwerk aanpak nodig heeft.

Clickertraining Utrecht
Jonge honden training Utrecht

Je kiest voor erkende kwaliteit

Als gediplomeerd Kynologisch Hondentrainer en Kynologisch gedragstherapeut ben ik geacrediteerd bij de Nederlandse Vereniging van Gedragstherapeuten voor Honden, hét Platform van Professionele Diergedragsdeskundigen en drager van het Dierenwelzijn Keurmerk. Je bent hierdoor verzekerd dat je voor een gediplomeerd en professioneel hondentrainer en gedragstherapeut kiest.

Nederlandse Vereniging van Gedragstherapeuten voor Honden
SPPD Keurmerk
Dierenwelzijnkeurmerk

Is jouw hond (aanvullend) verzekerd? Dan krijg je gedragstherapie mogelijk (gedeeltelijk) vergoed.

Stuur een Whatsapp
1
Scan de code
Hi, mariska hier!👋
Kan ik je misschien helpen?