Het SPPD keurmerk is een kwaliteitslabel voor hondenscholen die voldoen aan bepaalde eisen op het gebied van opleiding, ervaring, klantvriendelijkheid en dierenwelzijn en wordt verstrekt door Stichting Platform Professionele Diergedragsdeskundigen.

SPPD Keurmerk

Het SPPD keurmerk is een kwaliteitslabel voor hondenscholen die voldoen aan bepaalde eisen op het gebied van opleiding, ervaring, klantvriendelijkheid en dierenwelzijn. Het SPPD keurmerk wordt verleend door de **Stichting Platform Professionele Diergedragsdeskundigen (SPPD)**, een organisatie die zich inzet voor het bevorderen van huisdierenwelzijn en het zichtbaar maken van de door de SPPD geaccrediteerde dierenprofessionals in Nederland.

Om in aanmerking te komen voor het SPPD keurmerk moet een hondenschool aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • De hondenschool is erkend en voldoet aan het juiste opleidingsniveau.
  • De instructeurs heeft een erkend (Raad van Beheer/SPPD) diploma.
  • Er is een klachtenprotocol op de hondenschool aanwezig.
  • De hondenschool heeft Algemene Voorwaarden vermeld op de website.
  • De hondenschool werkt met positieve trainingsmethodieken en veiligheidsprotocollen.
  • De hondenschool werkt samen met dierenartsen en/of gedragstherapeuten.
  • De hondenschool volgt de nieuwste wetenschappelijke inzichten.
  • De hondenschool werkt met een beroepscode en respecteert de privacy van de klanten.

Het SPPD keurmerk biedt voordelen voor zowel de hondenscholen als de klanten. Hondenscholen die het SPPD keurmerk mogen voeren laten zien dat ze professioneel, kundig en klantgericht zijn. Klanten die kiezen voor een SPPD geaccrediteerde hondenschool kunnen rekenen op gediplomeerde, ervaren en bijgeschoolde instructeurs die het welzijn van hun hond voorop stellen. Bovendien kunnen sommige diensten van de hondenschool vergoed worden door de dierkostenverzekeraars.

Het SPPD keurmerk is dus een waarborg voor kwaliteit en betrouwbaarheid voor iedereen die op zoek is naar een goede hondenschool.