Komt jouw hond als je roept?

Home » Blog » Komt jouw hond als je roept?

Wil jij ook dat je hond komt als aan het roepen? Je bent echt niet de enige die daarmee aan de slag wil. En waarom zou je wachten. Ik kan je helpen tijdens een privé hondentraining. Ga jij er ook zo graag op uit tijdens een mooie dag? Dan neem je vast je hond mee naar een losloopgebied. Zodat je hond lekker zijn gang kan gaan tijdens de wandeling. Maar wanneer het tijd is om verder te lopen of naar huis te gaan wil je natuurlijk wel dat je hond naar je toe komt. Maar als je hond daar anders over denkt kun je vaak roepen tot je een ons weegt en moet je er veel moeite voor moeten doen. Als de hond daardoor al zou komen. Dat kan natuurlijk anders, het is buitengewoon vervelend als je hond niet komt wanneer je dit wilt. Dat een hond naar je luistert is in het eerste opzicht gewoon fijn. Je hebt meer vertrouwen dat jij je hond kunt laten loslopen. Maar het zorgt ook voor een stukje veiligheid voor je hond zelf of mensen en andere dieren die in het losloopgebied lopen. De perfecte recall aanleren is gelukkig niet lastig. Het enige dat je er voor nodig hebt is veel geduld en de nodige vertrouwen. Ik kan je hier natuurlijk bij helpen. Zodat jij er niet alleen voor staat en precies weet wat je moet doen als je wilt dat je hond tijdens het loslopen echt komt.

Aan de slag met het oefenen van hierkomen.

Om het hierkomen te oefenen heb je vaak handvatten nodig. Wat werkt er wel, moet je doen of juist niet doen. Alles dat je doet kan verschil maken en soms heb je er simpelweg enkele hulpmiddelen voor nodig. De hulpmiddelen die je kunt inzetten zijn een langere lijn of een fluitje. Is je hond gewend om met een clicker te trainen? Dan is de clicker ook een goed hulpmiddel om het loslopen en hierkomen te kunnen trainen. Er zijn veel verschillende redenen dat een hond tijdens het loslopen niet luisteren wil. Het kan zijn dat een hond het niet geleerd heeft maar ook te maken hebben met overprikkeling of hoge spanning. Dit kan tijdens een fysieke hondentraining worden bekeken om daarmee aan de slag te gaan. Loop je dus tegen het feit aan dat je hond niet komt als je roept? Dan kun je jezelf een beetje geruststellen met de wetenschap dat het aan te leren is. Ik kan je alle handvatten geven die nodig zijn en help je er graag bij.

Standaard afbeelding
Wander Gastblogger

Hallo, ik ben Wander (vriend van Mariska) en de grootste supporter & bewonderaar van waar Mariska zich iedere dag voor inzet. Het helpen van hondenbezitters met hun hulpvraag. Elke dag hoor ik de mooiste verhalen en behaalde successen. Want trots en betrokken is ze absoluut! Maar bloggen? Dat doe ik voor Mariska omdat het echt wel iets is wat ik ontzettend leuk vind om te doen.

Disclaimer: dit blog artikel is niet door Mariska geschreven. In ieder blog artikel kunnen producten of diensten worden aanbevolen van een externe partner, webwinkel of samenwerking.

Artikelen: 43

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.