fbpx

Honden gedragstherapie Maarssen

Heb je behoefte aan een hondengedragstherapeut? Bij KynoFlex hondenschool Utrecht kies je voor een erkende en gediplomeerde Kynologisch gedragstherapeut die is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Gedragstherapeuten voor Honden.

Begeleiding aan huis

De gedragsbegeleiding is aan huis of in de directe omgeving.

Individuele aanpak

Je kunt rekenen op gerichte en individuele gedragsbegeleiding.

Aandacht en zorg

Er is volop aandacht voor jouw persoonlijke situatie.

Je hond begrijpen

Je leert je hond op een leuke manier veel beter begrijpen.

Dierenwelzijn

Bij gedragstherapie is er zorg en aandacht voor dierenwelzijn.

Balans en structuur

Ontdek de juiste balans aan de hand van een goede structuur.

Leuk en leerzaam

Leuke en leerzame begeleiding voor hond, baas en gezin.

Kwaliteit maatwerk

Ontdek de meerwaarde van honden gedragstherapie.

Honden gedragstherapie is er voor hond en baas

Er kunnen momenten zijn waarop het gedrag van je hond problematisch wordt, zoals agressie, angst, zindelijkheidsproblemen en overmatig blaffen. In dergelijke situaties is het essentieel om professionele begeleiding te zoeken, zodat je het gedrag van je hond kunt verbeteren en weer volop van het leven samen kunt genieten.

Honden gedragstherapie is de meest geschikte oplossing voor dergelijke situaties. Samen zullen we werken aan het bieden van de juiste gedragsbegeleiding die je nodig hebt. Dit betekent een persoonlijke aanpak die specifiek is afgestemd op jouw behoeften.

Bij hondengedragstherapie staat de focus op zowel de hond als de eigenaar. Het kan betrekking hebben op diverse vormen van hondengedrag. Wat door de ene persoon als probleemgedrag wordt ervaren, kan voor een ander mogelijk geen enkel probleem zijn. Om die reden is het van groot belang dat de therapie specifiek gericht is op de specifieke uitdagingen waar jij mee te maken hebt en waarvoor je professionele hulp en gedragstherapie nodig hebt.

Honden gedragstherapie in Maarssen

Het toepassen van hondengedragstherapie is een doeltreffende aanpak om gedragsproblemen bij honden en hun eigenaren te verhelpen. Gedragsproblemen kunnen uiteenlopende vormen aannemen, zoals agressie, angst, destructief gedrag, zindelijkheidsproblemen, overmatig blaffen etc.

Hondengedragstherapie is gericht op het aanpakken van de specifieke problemen waarmee je worstelt en waarvoor je professionele hulp en hondengedragstherapie nodig hebt. Het gedrag dat je hond vertoont, wordt pas als een probleem beschouwd als jij dit zo ervaart of als het gedrag een gevaar vormt voor de hond en zijn omgeving.

Honden gedragsproblemen en hondengedragstherapie

Hondengedragstherapie biedt ondersteuning bij het oplossen van diverse gedragsproblemen. Hieronder vind je enkele voorbeelden van gedragsproblemen bij honden waarbij ik je graag kan helpen.

Je hond valt uit naar andere honden of dieren.

Je hond valt uit naar andere honden of dieren.

Je hond valt uit naar andere honden of dieren.

Overmatig blaffen in- en buitenshuis.

Aanpak bij een traumatische (vervelende) ervaring.

Angstig zijn voor harde geluiden, onweer en vuurwerk.

Obsessief gedrag vertonen (staartjagen en schaduwjagen).

Agressie naar mensen en/of dieren en bijtincidenten.

Verdedigen van voer, kluiven of een specifieke plaats.

Problemen tussen meerdere honden/dieren in één gezin.

Zelfbeschadiging door obsessief likken/bijten.

Vernielen van voorwerpen of speelgoed.

Angst hebben voor honden, kinderen of mensen.

Ik ben beschikbaar om je te helpen met diverse vormen van hondengedrag. Aarzel niet om contact op te nemen. Het is belangrijk om te weten dat gedragsproblemen bij honden niet vanzelf verdwijnen. Daarom is het raadzaam om professionele hulp en begeleiding te zoeken bij een erkende en gediplomeerde kynologisch gedragstherapeut.

Klanten over KynoFlex. Dé Hondenschool & Honden Gedragstherapie in Utrecht en omgeving!

Aandacht en zorg voor hond & baas!

Dustin van Gorkom

Het trainen met Mariska is mega fijn. We krijgen veel tips om aandachtsoefeningen te trainen met onze Aussie Diesel van 4.5 maand. Vooruitgang is snel te zien. Erg prettig (ook als je weinig problemen zoals ons) om vooral toekomstige ... lees meer

Isabelle van der Meer

Mariska heeft ons ontzettend goed geholpen met onze Goos. Binnen 1 dag merken we al resultaat na het opvolgen van enkele zeer eenvoudige tips van Mariska. Ze is een ontzettend lieve vrouw met een echt dierenhart. Ze vroeg goed d... lees meer

Miranda (Lotus Cura)

Mariska is een zeer ervaren en kundige hondentrainer. Ze geeft individuele trainingen aan huis en op locatie. Het voordeel hiervan is dat je heel specifiek met je probleem aan de slag kunt gaan op een dag en tijdstip dat jouw uitkomt. Absoluut een aanrader! lees meer

Wanneer spreek je van gedragsproblemen?

Probleemgedrag wordt vaak omschreven als gedrag dat ons dagelijks leven beïnvloedt en schadelijk is voor onze relatie met onze hond. Het kan ook gedrag zijn waar we ons voor schamen in het bijzijn van anderen. Niemand vindt het immers leuk om bijvoorbeeld met een blaffende hond over straat te lopen.

Het gedrag dat we als probleemgedrag benoemen, wordt meestal niet door de honden zelf ervaren als problematisch. Ze vertonen simpelweg natuurlijk gedrag dat typisch is voor honden en vaak versterkt wordt door rasgerelateerde eigenschappen die al generaties lang gefokt zijn. Bovendien leren ze snel dat dit gedrag hen kan helpen bepaalde doelen te bereiken. Bijvoorbeeld, door hard te blaffen kunnen ze iets wat ze spannend vinden, zoals een hond mensen, opstand houden. Of ze ervaren een fijn gevoel wanneer ze achter een konijn aanrennen.

Wanneer kies je voor honden gedragstherapie?

Als eigenaar van een hond zijn er veel gedragingen waarbij je professionele begeleiding kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan agressie jegens andere honden of dieren, overmatig blaffen zowel binnen als buiten, niet alleen kunnen zijn, obsessief gedrag zoals staartjagen en schaduwjagen, agressie jegens mensen en dieren, angstig gedrag (zoals angst voor geluiden, mensen, andere dieren, verkeer, enzovoort), onzindelijkheid, problemen tussen meerdere honden in één gezin en vaak komen er meerdere problemen tegelijk voor. Je kunt met allerlei soorten (complexe) probleemgedrag bij mij terecht. Zelfs als jouw specifieke probleem hier niet wordt genoemd!

Stappenplan Gedragstherapie voor honden

Er is geen kant-en-klare oplossing voor de complexe gedragsproblemen van honden, maar het is belangrijk om te begrijpen dat hondengedragstherapie slechts een eerste stap is. Het vereist veel tijd, training en toewijding van de eigenaar om het gedrag van hun hond te veranderen of te voorkomen. Gelukkig is de investering in hondengedragstherapie de moeite waard en leidt het tot meer rust, geluk en plezier voor zowel de hond als de eigenaar.

Stap 1 : Gedragstherapie consult

Gedragsconsult

Het honden gedragsconsult is altijd bij jullie thuis (de plek waar de gedragsproblemen zich voordoen). Ik stel tijdens het gedragsconsult vragen en doe een uitgebreide observatie.

Stap 2 : Digitaal behandelplan

Digitaal behandelplan

Enkele dagen na het gedragsconsult ontvang je het behandeplan. In dit plan lees je alles dat tijdens het consult besproken is en mijn advies voor vervolgafspraken en training.

Stap 3 : Gedragsbegeleiding

KynoFlex Hondenschool Utrecht Hondentraining

Gedragsbegeleiding

Afhankelijk van het gedrag dat je hond laat zien volgt uitgebreide gedragsbegeleiding, training en ondersteuning dat bij de gedragsproblemen van je hond past.

Je kiest voor erkende kwaliteit

Als gediplomeerd Kynologisch Hondentrainer en Kynologisch gedragstherapeut ben ik geacrediteerd bij de Nederlandse Vereniging van Gedragstherapeuten voor Honden, hét Platform van Professionele Diergedragsdeskundigen en drager van het Dierenwelzijn Keurmerk. Je bent hierdoor verzekerd dat je voor een gediplomeerd en professioneel hondentrainer en gedragstherapeut kiest.

Nederlandse Vereniging van Gedragstherapeuten voor Honden
SPPD Keurmerk
Dierenwelzijnkeurmerk

Is jouw hond (aanvullend) verzekerd? Dan krijg je gedragstherapie mogelijk (gedeeltelijk) vergoed.

Gedragsproblemen bij honden stoppen niet vanzelf!

Wanneer je hond ongewenst gedrag vertoont, is het belangrijk om zo snel mogelijk professionele hulp in te schakelen van een gediplomeerde en erkende Kynologisch gedragstherapeut. Het gedrag zal namelijk niet vanzelf verdwijnen en de kans is groot dat het alleen maar erger wordt. Dit kan het plezier dat je met je hond hebt flink belemmeren! Gedragstherapie voor honden biedt een oplossing, omdat elk probleemgedrag een unieke aanpak op maat vereist.

Clickertraining Utrecht
Jonge honden training Utrecht
Stuur een Whatsapp
1
Kan ik je misschien helpen?
Scan de code
Hi, mariska hier!👋
Kan ik je misschien helpen?