Home Cursus aanbod Inschrijven

Honden en loslopen, het kan best spannend zijn.

Wil je jouw hond tijdens een mooie wandeling heerlijk van de omgeving laten genieten? Dan wil je vast ook dat je hond leert loslopen. Maar dat kan best spannend zijn! Je moet zeker weten dat je hond luistert wanneer je roept en er niet zomaar vandoor gaat. Daarnaast moet je natuurlijk ook weten of je hond met soortgenoten en mensen die je tegenkomt overweg kan.

Genoeg reden om daarmee aan de slag te gaan. Het is voor de meeste baasjes misschien wel het meest spannende moment dat er is. Je hoeft het gelukkig niet alleen te doen. Het loslopen kan in de meeste gevallen prima getraind worden. Waardoor je als baasje leert om het vertrouwen in je hond te hebben, samenwerken en je hond beter begrijpen.

Is het loslopen voor jouw ook spannend en toch best wel een dingetje? Het is goed om eens contact op te nemen voor een training. De hondentrainingen bij KynoFlex zijn er dan ook echt voor hond en baasje en ingericht op jouw persoonlijke situatie. Dat maakt leren loslopen voor hond en baas een stuk makkelijker.

Kan elke hond leren loslopen?

De meeste honden kunnen loslopen leren. Maar er zijn altijd uitzonderingen. Wanneer een hond los van de riem loopt moet je de hond wel onder appel hebben. Waarbij je zeker weet dat de hond op een afstand naar je toe komt als je roept en zich laat aanlijnen als dit nodig is. Als je als baasje zelf het vertrouwen hebt en goed voorbereid bent helpt dit vaak al een heel eind.

Daarnaast is het niet op alle plekken even handig of toegestaan dat een hond los van de riem loopt. Je kunt denken aan speeltuinen of langs drukke wegen. Op welke plekken loslopen mag kun je op de website van jouw gemeente vinden.

Ga je naar het bos toe om een wandeling te maken? Zorg dan dat je op de hoogte bent van regels die er gelden. Zo is het alleen toegestaan dat je hond los van de lijn loopt als een hond onder appel staat. Zijn er aangewezen gebieden en perioden waarop honden aangelijnd moeten zijn en zelfs plekken waar je met de hond niet mag wandelen.

In de meeste bossen zijn alle gebieden aangegeven aan de hand van borden. Weet je het niet zeker of jouw hond los mag lopen? Dan is het goed om je goed te oriënteren op de omgeving.

Tip: neem heerlijke beloningskoekjes mee tijdens een wandeling. Op die manier kun je de hond voor hierkomen en goed luisteren belonen. Kies bij voorkeur honden beloningskoekjes die een hond niet iedere dag krijgt en dus interessant zijn en heerlijk smaken.

Aan de slag met een hondentrainer!

Je bent absoluut niet de enige die het los van de riem lopen spannend vind. Daarom is het een goed idee om aan een hondentrainer te denken. Bij KynoFlex hondenschool Utrecht kun je terecht voor privé hondentrainingen voor loslopen en naar je toekomen.

De training begint vaak aan huis waar wij samen de eerste basis bespreken en zullen oefenen. Gaat dit goed? Dan gaan we samen naar een plek waar loslopen is toegestaan en kunnen oefenen. Je gaat dus echt aan de slag en krijgt vertrouwen in je hond.

Een privé hondentraining is er overigens voor hond en baas. Je krijgt gedurende de training heel veel praktische tips die bij jouw passen en helpen tijdens loslopen. In de praktijk zie je vaak snel resultaat en het vertrouwen tussen hond en baas toenemen. Dat is bijzonder, mooi en alles omvattend voor een mooie en zorgeloze toekomst.

Loslopen = vrijheid!

Natuurlijk wil jij je ontzettend goed voorbereiden zodat er niets mis kan gaan. Maar vaak zorgt alle voorbereiding juist dat jij je richt op de verkeerde dingen. Daarom is het verstandig om het loslopen niet groter te maken dan dat het is. Daarover krijg je tijdens de training advies en begeleiding.

Wanneer je naar de meerwaarde van verantwoord los van de riem wandelen kijkt is deze bijzonder groot. Je ziet dat honden hun neus optimaal gebruiken, hun energie goed kwijt kunnen en vrolijker zijn dan aan de riem. De waarde van loslopen is voor de meeste honden bijzonder groot. Daarbij is het voor jouw als baasje ook leuker en geeft het veel ontspanning tijdens een wandeling.

Gaan wij samen aan de slag met leren loslopen, hierkomen en alle vragen die je erover hebt? Het wandelen in de praktijk brengen en zorgen dat jij en je hond optimaal kunnen genieten? Neem dan eens contact met mij als hondenschool Utrecht op! Zie ik je binnenkort?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *