Lotus Cura dierenfysiotherapie

Wij zijn officieel partner van Lotus Cura dierenfysiotherapie.

Lotus Cura dierfysiotherapie zorgt ervoor dat uw geliefde viervoeter weer soepel en pijnvrij kan bewegen! Kijk eens goed naar uw hond, staat hij altijd snel en soepel op? Beweegt hij tijdens het wandelen soepel voorwaarts en belast hij alle poten gelijkmatig? Dieren zijn sterk afhankelijk van hun bewegingsvrijheid. Een belemmering in het bewegingsapparaat kan hen niet alleen pijn doen, maar kan ook hun gedrag negatief beïnvloeden.

Waarom fysiotherapie bij een dier?

Je denkt misschien wel in de vrije natuur krijgen ze toch ook geen fysio? Dat klopt! Maar in de natuur bewegen ze ook de hele dag op een vrije manier, zonder de bewegingsbeperkingen waarin ze bij de mens leven. Tevens worden dieren in het wild vaak een stuk minder oud, omdat ze daar te maken hebben met meer gevaren en ze geen medische hulp krijgen. Ook juist omdat dieren bij de mens wel medische hulp krijgen, is een nazorgtraject bij de dierenfysiotherapeut essentieel voor een optimaal herstel.

Maar mijn hond is een oud beestje? Het is dan toch logisch dat alles moeilijker gaat?

Des te meer reden om uw hond een behandeling te gunnen. Stel uw hond heeft artrose en is hierdoor beperkt in zijn beweging, dan wilt u zorgen dat de rest van zijn lichaam zo soepel en sterk mogelijk blijft, zodat hij het probleem met de rest van zijn lichaam kan opvangen. Anders krijgt hij het dubbel zo zwaar op zijn oude dag. Vergelijk het maar met een bejaard mens die meer zorg nodig heeft. Niemand zegt in dit geval: ‘ach laat maar zitten, opa of oma is nu eenmaal oud’.

Mijn hond krijgt al pijnstilling.

Je hond krijgt misschien al pijnstilling. Is dat niet goed genoeg dan? Pijnstilling lost (tijdelijk) de symptomen op, maar niet de oorzaak zelf. In veel gevallen kan de dierenfysiotherapeut dit wel oplossen of verlichten, wat u geld aan medicatie kan besparen.

Hoe werkt de dierenfysiotherapeut?

Tijdens een uitgebreid onderzoek bekijken wij niet alleen hoe uw hond beweegt, maar wordt ook de oorzaak van het probleem in kaart gebracht. Aan de hand hiervan stellen we een behandelplan op om uw hond weer klachtenvrij te krijgen. De behandeling kan bestaan uit het mobiliseren van gewrichten, het masseren van de spieren, het losmaken van het bindweefsel, specifieke oefentherapie en adviezen m.b.t. rust en/ of beweging, voeding en training. Als aanvulling hierop beschikt Lotus Cura ook over een high power laser apparaat, wat een zeer effectieve behandelmethode is bij peesletsels, slecht genezende wonden en bij langdurige spier- en gewrichtsproblemen.

Er zijn diverse indicaties waarbij dierfysiotherapie geschikt is, zoals een verminderde bewegingsvrijheid en/of niet willen bewegen, rug of halsproblemen, artrose, revalidatie na operatie, letsels aan spieren, pezen, banden en gewrichten als gevolg van een blessure of ongeval, verlammingsverschijnselen door neurologische aandoeningen zoals bijvoorbeeld een hernia, slecht helende wonden en verkleefde littekens. Ook een preventieve check-up is mogelijk en is bij sporthonden zeker 3-4x per jaar aan te raden. Kleine blokkades leiden tot compensatie in andere regio’s, waardoor hier weer letsels ontstaan als gevolg van overbelasting.

KynoFlex Hondenschool Utrecht

Dierenfysiotherapie aan huis.

Lotus Cura behandelt uw hond bij uw thuis, zodat hij in een vertrouwde omgeving is. Wij nemen alle tijd en hebben alle geduld en aandacht voor uw dier, zodat de behandeling voor hem een plezierige ervaring zonder stress is. Na de behandeling zult u niet alleen merken dat uw hond weer soepeler beweegt, maar dat hij ook meteen een stuk vrolijker en energieker is! 

Wij behandelen naast honden ook paarden. Meer weten over dierfysiotherapie of een afspraak maken? Neemt u dan contact op via info@lotuscura.nl of 06-48437789.

Ervaring: Miranda van Lotus Cura verzorgt ook de fysiotherapie van onze honden, gewoon aan huis. Het verschil na een bezoek is altijd goed zichtbaar. Een absolute aanrader. Neem voor vragen gewoon eens contact op, ik weet zeker dat ze je goed kan helpen.

arrow_drop_up arrow_drop_down