Honden wandelplekken

De mooiste honden wandelplekken in Utrecht?

Wandelen in Utrecht? Er zijn absoluut mooie plekken in de buurt. Wat dacht je van wandelen in de duinen bij Soest, het Panbos of even een ronde maken bij de Kleine Plas bij Maarssen. Wij hebben de mooiste plekken voor je in een handig overzicht gezet. Heb je zelf nog leuke wandelplekken voor honden? Laat ze achter in een reactie! Want er zijn natuurlijk veel meer mooie plekken die je eens bezocht moet hebben voor een heerlijke wandeling.

Het Panbos Bosch en Duin, Utrecht

Het Panbos is echt een geweldige plek om met je hond te wandelen. Er is heel veel ruimte om heerlijk te wandelen. Van de prachtige duinen tot het aangrenzende bos die je kunt ontdekken. In het Panbos mogen honden gedurende het jaar loslopen als ze natuurlijk goed onder luisteren.

Er zijn meerdere routes te volgen en je kunt er op verschillende plekken parkeren. Je moet er echter wel rekening mee houden dat er niet overal drinkwater beschikbaar is bij een wandeling in Het Panbos. Ga daarom goed voorbereid die wandeling maken met drinkwater voor je hond.

Kleine Plas, Maarssen

De kleine Plas in Maarssen is absoluut een aanrader om eens te bezoeken. Je kunt er rondom het water wandelen. De bomen die rondom de wandelroute staan zorgen voor de nodige verkoeling. Bovendien zijn er verschillende plekken waar je hond kan zwemmen en het water veilig in en uit kan stappen.

Er is gelegenheid om kosteloos te parkeren, een groot voordeel. Het nadeel van de Kleine Plas is dat er geen verhard pad aanwezig is. Dit maakt het minder toegankelijk voor rolstoelen, kinderwagens of wanneer je minder goed te been bent.

Gagelbos, Utrecht

Het Gagelbos is een mooie plek in Utrecht waar je heerlijk kunt wandelen. Er zijn veel verschillende plekken die met elkaar in verbinding staan. Een hond mag hier het hele jaar loslopen. Omdat er veel ruimte is kan je hond zich hier heerlijk uitleven. Echter is het goed om rekening te houden met warme dagen. Er is niet overal beschutting tegen de warmte.

Je kunt kosteloos parkeren waarna je makkelijk het park in kunt lopen. De paden zijn doorgaans verhard en daardoor toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens.

Ijsselbos, Nieuwegein

Breng gerust eens een bezoekje aan het Ijsselbos. Een geweldig bos in Nieuwegein dat het hele jaar toegankelijk is en honden vrij rond mogen lopen. Er zijn verschillende paden die je kunt volgen en er is ook parkeergelegenheid aanwezig. In het Ijsselbos kun je een aantal prachtige meertjes vinden waar honden kunnen zwemmen.

Het Ijsselbos is toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens en wordt beheert door staatsbosbeheer. Je kunt er wandelingen maken van ongeveer 3 kilometer, waarmee het dus niet een heel groot gebied is.

De put, Vianen

Tot slot eindig ik deze lijst met de Put in Vianen. Je kunt hier een prachtige wandeling maken langs rivier de lek en het grote meer de Put. Waar honden onbezorgd kunnen genieten van de ruimte en het water. Je moet bij een bezoek aan de Put wel rekening houden met de schotse Hooglanders die hier rond grazen.

Je kunt er parkeren langs de A2, dit is een gratis parkeerplaats. Het gebied is niet heel toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen.

KynoFlex
KynoFlex

Hi, ik ben Wander en schrijf regelmatig nieuwe blogs voor KynoFlex Hondenschool Utrecht (Mariska). Het schrijven van blogs doe ik met veel plezier en enthousiasme. Heb jij een suggestie, leuk onderwerp of wil je ergens meer over lezen? Neem gerust contact met mij op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *