Hondentraining

Echt aan de slag met het leren van vaardigheden en je hond begrijpen.

KynoFlex hondenschool Utrecht

Mariska Brilleman KynoFlex Hondenschool Utrecht

Mariska Brilleman

KynoFlex Hondenschool Utrecht

Over de hondentrainingen


Wil je jouw hond nieuwe vaardigheden leren? Heb je een vraag over het opvoeden van je hond of wil je gewoon lekker aan de slag? Dan is een complete hondentraining een echte aanrader en goede oplossing.

Je gaat tijdens een hondentraining echt aan de slag met wat jij jouw hond wil leren. Je krijgt daarbij natuurlijk antwoord op vragen die je hebt en de juiste ondersteuning bij hulpvragen, het leren van (nieuwe) vaardigheden en het beter begrijpen van je hond op een leuke en leerzame manier.

Honden leren – overigens net als mensen – door te associëren: wat is leuk en wat is niet leuk? Gedrag dat leuke dingen oplevert, lustgevoelens geeft, willen ze graag herhalen. Hoe snel had uw hond door waar de koekjes vandaan komen? Of dat de riem pakken betekent dat hij uit gaat?

Van dit principe kunnen we gebruik maken met het opvoeden van de hond. Dat gedrag wat we graag herhaald zien, belonen we. Dat kan bijvoorbeeld gaan zitten op commando zijn. Of hierkomen als u hem roept. Of keurig met een losse riem meelopen zonder te trekken. Maar ook: rustig zijn en blaffen als de bel gaat. Niet opspringen als er bezoek komt. Netjes bij u blijven in plaats van uitvallen naar andere honden.

Tijdens prive trainingen wordt jij individueel met je hond begeleid. Al deze bovengenoemde onderwerpen kunnen hierbij aan bod komen. Heb je een specifiek probleem, zoals bijvoorbeeld het uitvallen aan de lijn of verlatingsangt? Dan adviseren ik geen privé training maar gedragstherapie aan. Ook hierin kan ik je op een professionele wijze begeleiden en helpen. Laat gerust weten waar jij in het dagelijks leven tegenaan loopt en ik je bij kan helpen.

Puppy training utrecht

Hondentraining Utrecht

Leuk en leerzaam voor hond en baas!

Hondentraining voordelen


Je kiest voor een privé hondentraining omdat je echt geholpen wil worden. Zeker wanneer je met een hulpvraag zit of graag aan de slag wil met je vaardigheden en oefeningen. Daarom ga ik samen met jou aan de slag om je echt verder te helpen en wat je wilt bereiken aan het einde van de rit. Op welke manier hieraan invulling gegeven zal worden hangt sterk van de hulpvraag, situatie en hond als eigenaar af.

Om welke soorten hondentrainingen je ook voor KynoFlex kiest, je profiteert van een aantal mooie voordelen voor nu en in de toekomst. Waarbij spelenderwijs leren, ontdekken en het ontwikkelen centraal staat.

Krijg inzicht in het gedrag van jouw hond

Leer je hond op een leuke manier begrijpen.

Ga aan de slag met een goede basis.

Je krijgt zowel theorie als praktijkervaring.

Leer de leukste vaardigheden en oefeningen.

De individuele begeleiding maakt dat de hondentrainingen ook nog eens heel geschikt is voor mensen en gezinnen die een eerste hond in huis halen of tegen vragen aanlopen. Door de persoonlijke begeleiding kun je direct goede start met opvoeden maken.

Geaccrediteerd

Dé brancheorganisatie voor hondengedragdeskundigen

Je bent verzekerd van de beste en professionele gedragstherapeutische hulp voor je hond! Dan ben je bij hondenschool KynoFlex aan het juiste adres.

Gecertificeerd

Door hét Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk

Jouw huisdier in vertrouwde handen bij de door het Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk gecertificeerde hondenschool KynoFlex in Utrecht en omgeving.

Geschoold

De nieuwste inzichten en kennis hondenprofessionals

Als hondenprofessional ben ik op de hoogte van de nieuwste inzichten en volg ik jaarlijks meerdere erkende cursussen, seminars en trainingen voor hondenprofessionals.

Ervaring

Meer dan 10 jaar ervaring in het trainen van honden

Ik heb meer dan 10 jaar ervaring in het trainen van honden, asielhonden en plaatsing, uitlaathonden en buitenlandse honden die geplaatst en getraind moeten worden.

Wat zijn de voordelen van Privé hondentraining?

De voordelen van de privé hondentraining zijn geen geheim. Je kan namelijk rekenen op professionele ondersteuning vanuit de laatste inzichten en meer dan 10 jaar ervaring met hondentrainingen. Waarbij plezier hebben tijdens leuke en leerzame training voor iedere hond en eigenaar natuurlijk centraal staat. Je leert je hond beter begrijpen. Er is ook volop aandacht voor de vaardigheden die je wil leren, hulpvraag die je hebt en hoe je op een mooie manier kunt samenwerken met je hond voor een mooie toekomst.

Welke soorten hondentrainingen zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten hondentrainingen te volgen. Welke hondentraining je kiest hangt sterk samen met welke vaardigheden je jouw hond wilt leren of waar je in het dagelijks leven tegenaan loopt. De hondentrainingen kunnen op zowel vaardigheden, probleemgedrag als sport gericht zijn. Als hondentrainer biedt ik voor iedere hond een passende hondentraining aan. Waarbij plezier en het spelenderwijs leren en ontwikkelen voorop staat. Zodat je een fijne band met je hond kunt opbouwen en echt kunt genieten.

Hoe moet je een hond trainen en opvoeden?

Iedere hond, situatie, omgeving en baas of gezin is verschillend. Daarom is het goed daar tijdens een hondentraining zorg en aandacht aan te besteden. Er is dus geen standaard manier van trainen. Aan de hand van wat je met een training wil bereiken, waar je tegenaan loopt (gedrag) of welke vaardigheden je een hond wil leren kan er een leuke en leerzame hondentraining worden ingezet. Wil je ook hulp bij het trainen en opvoeden van je pup, jonge- of volwassen hond? Neem gerust contact op.

Kun je een hond zelf trainen en opvoeden?

Een training bij KynoFlex hondenschool Utrecht is erop gericht dat je een training samen met je hond doorloopt. Je krijgt gedurende de trainingen één op één begeleiding en hulp aangeboden. Op deze manier kun je heel gericht aan de slag met wat je wil trainen en train je op plekken waar alle dagelijkse prikkels aanwezig zijn. Je leert dus echt in je eigen thuissituatie.

Wat kost een privé hondentraining?

Laten we beginnen met de meerwaarde van een goede hondentraining. Je gaat namelijk gericht aan de slag met wat jij belangrijk vind door oefeningen en de handvatten die je krijgt. De actuele tarieven die je voor een privé hondentraining betaald lees je op mijn tarieven pagina.

Is een hondentraining echt belangrijk?

Ik merk in de praktijk dat eigenaren van honden veel vragen hebben of toch nog ergens tegenaan lopen. Dit is precies waar ik mij met een complete privé training op richt. Om eigenaren thuis (de meest belangrijke plek voor hond en eigenaar) op weg te helpen met hun hulpvragen, door het bieden van ondersteuning en het leren van vaardigheden die belangrijk zijn. Ook als je eerder een hond hebt opgevoed is het goed om een puppycursus bij KynoFlex te volgen. Elke hond en opvoeding van een hond ziet er anders uit.

Wat ga je tijdens de privé hondentraining leren?

Je gaat tijdens de training aan de slag met het leren van vaardigheden, samenwerken, vertrouwen en je hond beter begrijpen. Ik neem je gedurende de lessen mee aan de hand van praktische oefeningen die jij in het dagelijks leven goed kan gebruiken en heb aandacht voor al je hulpvragen of wanneer je ergens tegenaan loopt.

Is KynoFlex Hondenschool Utrecht erkend?

Als hondenschool ben ik geaccrediteerd als keurmerkdrager van het Martin Gaus Keurmerk en aangesloten bij het Platform van Professionele Diergedragsdeskundigen (SPPD). Ik volg jaarlijks meerdere bijscholingen en verdiepingscursussen om je als eigenaar nog beter van dienst te kunnen zijn.

Wat is de werkwijze van de KynoFlex hondentraining?

Elke training mag dan verschillend zijn, de basis blijft hetzelfde. Dan heb ik het over je hond leren begrijpen (hondentaal begrijpen) en elkaar leren vertrouwen. Met andere woorden ga jij op een leuke en leerzame manier leren samenwerken met je hond. Aan de hand van je hulpvraag leer je gedurende de training om je hond te begrijpen. Wat laat de hond in bepaalde situaties zien (lichaamstaal) en hoe kun je daarop reageren. Hoe leer je vaardigheden op een voor hond en eigenaar leuke manier en wat komt er bij kijken. Je krijgt gedurende de training waardevolle informatie en inzichten die je vooruit helpen.

Zijn de lessen bij KynoFlex Hondenschool Utrecht positief?

Als hondenschool werk ik vanuit positieve en beloningsgerichte training. Door te belonen aan de hand van wat je wilt zien (goed gedrag) motiveer je de hond en kun je duidelijk maken wat de bedoeling is. Het is dan ook een heel leuke en leerzame manier waarbij hond en baas echt samenwerken en wat vertrouwen in elkaar versterkt.

Kun je bij KynoFlex met een clicker trainen?

Wil je aan de hand van een clicker trainen dan is dit natuurlijk mogelijk. Je kan de clicker tijdens iedere training inzetten. Ook wanneer het gebruiken van een clicker nieuw is kan ik je hierin begeleiden en zorgen dat je de clicker op de juiste manier leert te gebruiken.

Behaal jouw eigen certificaat!

Hoe leuk is dat! Een certificaat halen! Want wanneer je voor een complete privé hondentraining kiest ga je veel leren en heel leuke ervaringen opdoen. Als bewijs van deelname aan de trainingen ontvangt jouw pup natuurlijk een welverdiend KynoFlex hondentraining Certificaat.

Certificaat Hondenschool Utrecht

Hondenschool Utrecht

Spelenderwijs leren, ontwikkelen en ontdekken!