Clickertraining

Het leren gebruiken en toepassen van de clicker tijdens trainingen.

KynoFlex hondenschool Utrecht

Mariska Brilleman KynoFlex Hondenschool Utrecht

Mariska Brilleman

KynoFlex Hondenschool Utrecht

Over de clickertraining


Wil je jouw hond leren trainen met een clicker? Dan is mijn clickertraining voor honden een echte aanrader. De clicker is voor het trainen van honden een praktisch hulpmiddel en kan dan ook gemakkelijk worden ingezet. Je gaat tijdens een training leren werken met de clicker door de clickertraining in de praktijk te brengen. Je krijgt antwoord op hulpvragen en onduidelijkheden en hoe je vaardigheden met de clicker kunt leren en stimuleren op een leuke en leerzame manier.

Het werken met een clicker is niet cursusgebonden. Je kunt de clicker dan ook tijdens veel verschillende trainingen gebruiken als je de juiste vaardigheden hebt en de hond begrijpt wat de bedoeling is.

Er wordt op een clickertraining aandacht besteed aan onderwerpen als het beheersen van de clicker en toepassen van de clicker in de praktijk tijdens een oefening of hondentraining.

Een clickertraining is bij KynoFlex hondenschool Utrecht een individuele training voor jezelf of het gezin. Je krijgt één op één of gezinsbegeleiding. Waarbij een ieder de juiste aspecten en vaardigheden van de clicker leert kennen en begrijpen.

Voordelen van de clickertraining

De clickertraining is ingericht om je als baasje op een leuke en leerzame manier de principes van de clicker te leren, hulp te bieden bij vragen en je inzicht te geven. Je volgt de clickertraining aan huis of op een voor hond en baas vertrouwde omgeving.

Krijg inzicht in het gebruiken van de clicker.

Leer de clicker spelenderwijs toepassen.

Ga aan de slag met een goede basis.

Je krijgt zowel uitleg als praktijkervaring.

Leer de leukste vaardigheden met de clicker

De individuele begeleiding maakt dat de clickertraining door iedereen te volgen is. Er is aandacht voor de basis van het trainen aan de hand van de clicker, het in de praktijk brengen van de clicker en vragen die je hebt gedurende de trainingen.

Geaccrediteerd

Dé brancheorganisatie voor hondengedragdeskundigen

Je bent verzekerd van de beste en professionele gedragstherapeutische hulp voor je hond! Dan ben je bij hondenschool KynoFlex aan het juiste adres.

Gecertificeerd

Door hét Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk

Jouw huisdier in vertrouwde handen bij de door het Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk gecertificeerde hondenschool KynoFlex in Utrecht en omgeving.

Geschoold

De nieuwste inzichten en kennis hondenprofessionals

Als hondenprofessional ben ik op de hoogte van de nieuwste inzichten en volg ik jaarlijks meerdere erkende cursussen, seminars en trainingen voor hondenprofessionals.

Ervaring

Meer dan 10 jaar ervaring in het trainen van honden

Ik heb meer dan 10 jaar ervaring in het trainen van honden, asielhonden en plaatsing, uitlaathonden en buitenlandse honden die geplaatst en getraind moeten worden.

Wat zijn de voordelen van Privé clickertraining?

De voordelen van de privé clickertraining zijn geen geheim. Je kan namelijk rekenen op professionele ondersteuning vanuit de laatste inzichten en meer dan 10 jaar ervaring met hondentrainingen. Waarbij plezier hebben tijdens leuke en leerzame training voor iedere hond en eigenaar natuurlijk centraal staat. Je leert je hond beter begrijpen. Er is ook volop aandacht voor de vaardigheden die je wil leren, hulpvraag die je hebt en hoe je op een mooie manier kunt samenwerken met je pup voor een mooie toekomst.

Hoe oud moet een hond voor de clickertraining zijn?

Iedere hond kan met een clicker getraind worden. De leeftijd is hierbij niet echt van invloed. Ook steeds meer pups worden spelenderwijs aan de hand van een clicker getraind.

Is een clickertraining echt belangrijk?

Wanneer je een clicker goed wil leren gebruiken is een clickertraining belangrijk. Je leert de timing en manier hoe je de clicker kan inzetten vanuit de basis. Ook krijg je handvatten om de hond de clicker te leren begrijpen. Door een training krijg je de clicker sneller onder de knie.

Wat ga je tijdens de privé clickertraining leren?

Je gaat tijdens de training aan de slag met het inzetten van de clicker als hulpmiddel. Waarbij je clickt en beloont aan de hand van gedrag dat je graag wil zien. Je brengt de clicker gedurende de trainingen in de praktijk.

Is KynoFlex Hondenschool Utrecht erkend?

Als hondenschool ben ik geaccrediteerd als keurmerkdrager van het Martin Gaus Keurmerk en aangesloten bij het Platform van Professionele Diergedragsdeskundigen (SPPD). Ik volg jaarlijks meerdere bijscholingen en verdiepingscursussen om je als eigenaar nog beter van dienst te kunnen zijn.

Wat is de werkwijze van de KynoFlex training?

Elke training mag dan verschillend zijn, de basis blijft hetzelfde. Dan heb ik het over je hond leren begrijpen (hondentaal begrijpen) en elkaar leren vertrouwen. Met andere woorden ga jij op een leuke en leerzame manier leren samenwerken met je hond. Aan de hand van je hulpvraag leer je gedurende de training om je pup te begrijpen. Wat laat de hondin bepaalde situaties zien (lichaamstaal) en hoe kun je daarop reageren. Hoe leer je vaardigheden op een voor hond en eigenaar leuke manier en wat komt er bij kijken. Je krijgt gedurende de training waardevolle informatie en inzichten die je vooruit helpen.

Zijn de lessen bij KynoFlex Hondenschool Utrecht positief?

Als hondenschool werk ik vanuit positieve en beloningsgerichte training. Door te belonen aan de hand van wat je wilt zien (goed gedrag) motiveer je de hond en kun je duidelijk maken wat de bedoeling is. Het is dan ook een heel leuke en leerzame manier waarbij hond en baas echt samenwerken en wat vertrouwen in elkaar versterkt.